...

Byråprofil 2010: Her er Norges beste reklamebyrå

Annonsørenes dom er klar! Se topplisten.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 14.10.2010 kl 16:40 Oppdatert 27.10.2010 kl 10:59

Tips en venn på e-post:


...
Alt om Byråprofil: Dette er forsiden på nye Kampanje magasin, som abonnentene mottar i neste uke. Der finner du 20 sider om Byråprofil 2010, i tillegg til mye annet.

Kampanje.com kommer med mer om Byråprofil fredag.

Try Reklamebyrå vinner Byråprofil for åttende gang! Reklameundersøkelsen er annonsørenes dom over norske reklamebyråer.

Nesten som Nils Arne Eggen
- Dette er jo åttende året. Jeg begynner å kjenne hvordan Nils Arne Eggen (Rosenborg tok 13 gull på rad, red. anmerkning) hadde det i Rosenborg, uten sammenligning for øvrig. Det bygger jo veldig fallhøyde, men jeg kan ikke si noe annet enn at det er utrolig morsomt, sier administrerende direktør Kjetil Try idet han mottar førsteprisen på vegne av reklamebyrået.

Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger delte ut prisen under Den Store Annonsørdagen i Oslo ved 16-tiden i ettermiddag. Dette er 20. gangen Kampanje deler ut prisen sammen med TNS Gallup og i år har vi et rekordstort antall svar og byråvurderinger.

Si din mening om vinneren og topplisten nederst i denne artikkelen. Følg også debatten på Kampanjes side på Facebook og Twitter.

I Kampanje magasin, som kommer til abonnentene i neste uke, finner du fyldig dekning av «Byråprofil 2010» over 20 sider, med intervjuer, topplister og mye annet. Kampanje.com kommer med også mer om «Byråprofil 2010» fredag morgen.

HER ER TOPPLISTEN:

Rangering

Rangering i 2009

1. Try Reklamebyrå

1.

2. McCann

2.

3. SMFB

5.

4. Ernö

Nykommer

5. Futatsu Industries

12.

Hele topplisten over 15 byråer finner du i Kampanje magasin som kommer til abonnentene over helgen. Kampanje.com kommer også med mer om Byråprofil fredag morgen.

Rekord
I år ligger det et rekordstort antall besvarelser bak rangeringen. TNS Gallup, som har gjennomført «Byråprofil» i samarbeid med Kampanje, har fått inn 405 besvarelser fra de største norske annonsørene og resultatet av besvarelsene gir en rangering av hele 24 norske reklamebyrå. Også det er en vekst sammenlignet med fjoråret.

- I alt er 25 byråer vurdert, og vi har satt en grense på 15 byråvurderinger for å komme med i rangeringen. I år har 24 byråer tilstrekkelig svar til å kunne rangeres, mot 19 i fjor. Det ingen grense for hvor mange byråer en respondent kan svare på, men kravet er at de kjenner godt eller noe til byrået, sier Ingvar Sandvik i TNS Gallup.

Byråprofil er gjennomført i perioden august til september 2010. Undersøkelsen er web-basert og har to deler. I den første delen skal annonsørene vurderer reklamebyråene de kjenner godt eller noe til ut ifra utvalgte omdømme- og profilparametre.

I den andre delen skal kunder av et reklamebyrå vurdere sitt reklamebyrå nærmere ut fra hvor fornøyd eller misfornøyd man er med forholdet.

- Gjennom årene har det vært foretatt flere justeringer i opplegget med bakgrunn i diskusjoner og tilbakemeldinger fra markedet. I fjor relanserte vi derfor Byråprofil som et mer robust måleinstrument gjennom et større og forbedret utvalg og endret spørre- og beregningsmetode for rangering av byråene. I år har vi forbedret responsen ytterligere, sier Sandvik.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.