I dag avholdes NHOs årskonferanse på Den Norske Opera & Ballett og en rekke prominente gjester fra norsk næringsliv og politikk i tillegg til Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit kommer for å høre NHO snakke om blant annet norsk økonomi, utdanning, skatt og lønnsoppgjør. Der kommer også de norske samfunnstoppene og et solid presseoppud til å få se premieren på NHOs nye PR-film. Filmen er laget i forbindelse med at NHO fyller 25 år i 2014.

- Filmen skal vise frem hva NHO er, hva vi står for og hva vi ønsker å bidra med for våre medlemmer, sier kommunikasjonsdirektør i NHO og tidligere nyhetsredaktør i Aftenposten, Ole Erik Almlid, til Kampanje.

Seniorrådgiver i NHO, Silje Sevendal, mener det først og fremst er snakk om en «jubileumsfilm» og ikke så mye «reklamefilm».

- Filmen er laget i forbindelse NHOs 25-årsmarkering, I stedet for å lage et tradisjonelt historisk tilbakeblikk, ønsket vi å vise hva NHO står for og hva våre bedrifter representerer av mangfold og muligheter. Vi ønsker spesielt å fokusere at næringslivet består av mange øyeblikk som er med på å bringe samfunnet og næringslivet videre, øyeblikk som hver av og en av oss kan kjenne stor glede ved, sier Sevendal som er den som har holdt i arbeidet med filmen.

Den nye filmen er blitt storslått produksjon ikke ulik rekken av bedriftsprofilerende filmer med vakker norsk natur og nærbilder av mennesker i ulike jobber før det hele bygger seg opp til et klimaks med stemningsskapende musikk og en voiceover som snakker det store «øyeblikket» og det «øyeblikket du har jobbet for» og «som forandrer alt».

- Hvorfor kommer folk til å snakke om denne filmen etter å ha sett denne?

- Jeg håper filmen får folk til å tenke på sine «øyeblikk». Alle har vi hatt «øyeblikk» som har vært gode og viktige i vårt arbeidsliv - og som kanskje har vært vendepunkt for oss, sier Sevendal.

NHO sier den nye filmen vil bli brukt både internt og eksternt, og da særlig i forbindelse med arrangementer NHO deltar på. Filmen vil også bli spredt via egne kanaler og i sosiale medier, men den kommer ikke til å bli vist på tv.

Det er Stefan Faldbakken og hans nye selskap White Rabbit som står bak filmen. Faldbakken avsluttet i 2012 sitt samarbeid med Paradox og har flere norske spillefilmer bak seg hvorav filmene om Varg Veum og «Uro» er noen av de mer kjente. I Paradox har Faldbakken også stått bak en rekke reklamefilmer.

- Vi hadde en anbudsrunde, som endte med at vi valget White Rabbit. Selskapet hadde gode ideer som vi ville gå videre på. Vi har hatt en strålende samarbeid og er veldig godt fornøyd med resultatet, sier Sevendal.

- I fjor kjørte dere reklamekampanjen «Jeg er næringslivet» også fikk dere Futatsu Industries som reklamebyrå. Nå lager dere en PR-film. Har NHO vært for dårlige på PR og bygge «merkevaren» NHO?

- Nei, absolutt ikke, men vi ønsker å bruke mange ulike plattformer og kanaler. NHO er en meget godt kjent og en vel ansett merkevare. Bare se hvordan NHO preger samfunnsdebatten, for eksempel nå i forbindelse med Læringslivet, NHOs årskonferansen.

- Hvorfor var det ikke Futatsu som har laget filmen?

- Etter anbudsruden valgte vi tilbudet fra White Rabbit.

- Kan vi vente oss mer PR og reklame fra NHO fremover?

- NHO arbeider på mange fronter, på vegne av våre medlemmer. Slik vil det også være i fremtiden.