De dyktigste aktørene i sosiale medier ble kåret under Social Media Days på Latter i Oslo i ettermiddag. Kåringen Social Media Awards er en del en konferansen som arrangeres denne uken.

Det var Erna Solberg som stakk av med prisen for Årets Twitter-melding. Statsministeren var kjapp på replikken da Jens Stoltenberg etterlyste familiens sildeoppskrift før jul. Solberg hadde som kjent nylig overtatt statsministerboligen etter Stoltenberg.

«Jeg finner ikke igjen min egen oppskrift på sildesalat i flytteeskene. Er det noen som husker den?» , skrev Stoltenberg på Twitter.

«@jensstoltenberg hei Jens, jeg har ikke funnet sildeoppskriften i Statsministerboligen :)», svarte Solberg. Replikkutvekslingen sjarmerte juryen i Social Media Awards i senk.

Takker Stoltenberg
- Vinneren av årets post/tweet har mange nivåer, den er spontan, viser humor og har snert. Etter en intens valgkamp, spennende dueller, og en hard høst, er denne tweeten et sjarmerende bevis på et åpent Norge. En morsom liten sak som både viste nærhet til politikere, at de kan spøke sammen selv om de er politiske motstandere - samtidig som Erna Solberg her på en humoristisk måte poengterte måte at det var nye koster i styret av landet, sier juryen.

Jens Stoltenberg har selv vunnet prisen for Årets Tweet for to år siden, og har nå altså indirekte medvirket til nok en pris. Solberg var ikke på plass for å ta i mot prisen, men valgte å takke på Twitter.

- Tusen takk til juryen for prisen for årets tweet. Beklager at jeg ikke kunne komme selv, men jeg vil gjerne takke dere via Twitter. Sosiale medier er en viktig arena for å være i dialog med mennesker. Jeg setter pris på debatt og innspill på sosiale medier. Jeg vil også takke deg, @jensstoltenberg Hadde ikke du rotet bort sildeoppskriften, (så) hadde nok ikke jeg vunnet denne prisen, skriver hun.

Årets ildsjel
Det var på forhånd knyttet stor spenning til kåringen av Årets ildsjel, der Kampanjes lesere stemte frem vinneren blant fem kandidater.

Les mer:

Fem kan bli Årets ildsjel

Vinneren ble kommunikasjonsdirektør i Sparebank1, Christian Brosstad.

- Vinneren er en ekte ildsjel! Og det med stor I. Dette er en person med et brennende engasjement og solid kunnskap om sosiale medier, og som har betydd utrolig mye for sin arbeidsgiver. Dette er en person som ikke bare har løftet sin egen bedrift inn i den sosiale verden, men har satt standarden for sosiale medier i hele Norge. Og det til tross for at han kommer fra en svært så konservativ bransje. Vi kan lett se for oss mange interne kamper, uendelig mange timer, tanker og ideer som ligger bak denne vinneren, sier juryen.

Gjensidige på Facebook-toppen
Det var Gjensidige som med sin Facebook-side Småbarnsliv gikk helt til topps i kategorien Årets Facebook-side.

- Årets vinner av Årets Facebook-side er en verdig vinner med et sterkt og tydelig uttrykk. Gjennom en tydelig strategi har de nådd ut til en klart definert målgruppe med sitt budskap. Vinneren har på eksemplarisk vis brukt målrettet og variert innhold for å engasjere, og gjøre sine tjenester relevante og aktuelle. De snakker ikke først og fremst ikke om seg selv, men tar opp tema som engasjerer målgruppen. De har laget sitt eget communiy, og blitt et naturlig samlingssted for en av Norges mest ettertraktede målgrupper. Denne siden lytter aktivt til sine følgere . De tar også et skritt videre og inviterer sine følgere med i produktutviklingen, sier juryen.

Her er alle prisvinnerne:

Årets Twitter-melding: Erna Solberg

Årets ildsjel: Christian Brosstad

Årets Facebook-side: Småbarnsliv

Beste krisehåndtering i sosiale medier: Findus

Beste kundeengasjement: NRK Sport

Beste HR/Employer Branding: Berg Hansen

Best på Business to Business: Dipper

Beste aktivitet/kampanje: #GrønnPose av Renovasjonsetaten

Best på kundeservice: Altibox

Årets Wild Card: Ylvis-brødrene med The Fox

Årets sosiale medier-byrå: Sempro

Årets hederspris: Nils Petter Nordskar