Kontrakten, som har en verdi på rundt ni millioner norske kroner, ble vunnet i konkurranse med over 200 byråer fra en rekke land.

- Dette er et stolt øyeblikk for oss. Vi har vunnet kontrakten i konkurranse med mange av de designselskapene vi ser opp til internasjonalt gjennom å løse en konkret brief. Det bekrefter hvor sterkt vårt team er blitt, sier Jan Ove Kjøndal, partner og Head of Mobile i Agens.

Kontrakten har en varighet på to år med mulighet for to års forlengelse. 

Agens skal jobbe med digitale brukeropplevelser i BBC, der blant annet iPlayer-plattformen inngår.

Fremoverlent
- Selv om BBC er verdens eldste allmennkringkaster, er den ingen sinke når det kommer til digitale tjenester, tvert imot. BBC har en bred og spennende produktportefølje som vi gleder oss til å være med på å verdiøke, sier Kjøndal.

Agens leverer fra før av design, konsept og utvikling til blant andre NRK, Danmarks Radio, Schibsted, Egmont og Berlingske Media.

Viste frem bredden
- Det er selvsagt en fordel at vi har jobbet mye med mediehus og digitale medier, men i den initielle silingsrunden viste vi frem kun ett av medieproduktene vi har utviklet. I stedet viste vi frem bredden av det vi har gjort innen digitale brukeropplevelser, påpeker Kjøndal.

Kontrakten blir ikke Agens største, men er en viktig prestisjekontrakt som åpner nye dører utenfor Norden.

- Vi gleder oss stort til å ta fatt på dette oppdraget og det innebærer at vår designavdeling kommer til å vokse. Kanskje bruker vi anledningen til å sette opp en liten stab i London, sier Kjøndal.

Agens omsatte i 2016 for 48 millioner kroner og hadde et ordinært resultat på 7,2 millioner kroner.