I forrige uke spredde nyheten seg om at kostymemakerne i «Game of Thrones» har brukt Ikea-tepper for å lage kostymer til serien, som akkurat nå er inne i sin syvende sesong. Da nyheten nådde norske medier noen dager senere, lot ikke SMFB sjansen gå fra seg.

Facebook-innlegget de har laget for Ikea, som du kan se nederst i saken, viser hvordan du med kun en saks og et Ludde-teppe kan ta opp kampen om motetronen denne vinteren.

- I samarbeidet vårt med Ikea ligger det i kortene at hvis vi ser ting som er dagsaktuelle, så kaster vi oss rundt og gjør noe på det. Denne gangen gikk det noen timer fra vi kontaktet Ikea til vi laget posten. Det gjelder å smi mens jernet er varmt, sier Alexander Gjersøe i SMFB.

I tillegg til å fange oppmerksomhet på Facebook her hjemme, går oppskriften nå sin seiersgang verden rundt, og er blant annet blitt plukket opp av Creativity Online, der den er blitt valgt til «Pick of the Day».

Også nettsteder som Entertainment Weekly, MashableBored Panda, Uproxx, NME og Fox News lar seg inspirere av det som kan bli vinterens trendplagg.

- Ikea elsker at folk er kreative med produktene sine og det kan nesten ikke bli bedre enn at kostymemakerne hos verdens dyreste tv-serie finner rimelige løsninger hos Ikea, sier Gjersøe.

Han kan imidlertid ikke garantere at oppskriften deres fungerer, for de har nemlig ikke forsøkt den selv.

- Nei, det har vi ikke gjort. De som lager kostymene gjør det nok ganske mye mer avansert. Så selv om oppskriften vår sikkert funker, så glir du kanskje ikke rett inn på settet til Game of Thrones.