Forsvaret har inngått ny rammeavtale med Redink og Hyper for to år, med mulighet til ett års forlengelse for ytterligere to år. Avtalen med hvert av selskapene er på 1-2 millioner kroner årlig. Den øvre rammen for avtalen er dermed på 16 millioner kroner.

Hyper og Redink har allerede jobbet med Forsvaret i fire år - og har altså nå fått fornyet tillit.

- Mer opptatt av Forsvaret
- De siste årene har vi opplevd et høyere engasjement rundt Forsvaret enn på svært lenge. Det henger nok sammen med både utvidet verdeplikt, men også en mer urolig verden, sier Tom Ovind, sjef for Forsvarets mediesenter. 

Den økte interessen har gjort Forsvaret stiller høye krav til synlighet.

- Det er avgjørende viktig for en så sentral samfunnsinstitusjon å greie å bygge sterk tillit i folket for å kunne bevare og styrke vår legitimitet. I den jobben er vi avhengig av å finne de beste samarbeidspartnerene, sier Ovind til Kampanje.

Fokus på rekruttering
Hvert eneste år må Forsvaret rekruttere 8-9000 unge mennesker til førstegangstjenesten og 8-900 til militærutdanning. Det krever tydelige budskap på mange plattformer, forteller han.

- Vårt hovedfokus er alltid rekruttering, da må vi få fortalt hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Det er de fortellingene som skaper grobunn for rekruttering, sier Ovind.

Hyper og Redink er i «familie» gjennom Aller-nettverket Ahead og samarbeider allerede på en rekke områder. Og i Forsvaret skal de også samarbeide med Forsvarets mediesenter og med Try, som har en reklameavtale med Forsvaret frem til 2019.

- Flinke folk jobber alltid godt sammen, uansett tilknytning, sier Knut Sverre i Hyper og er glad for en ny periode med Forsvaret på kundelisten.

To byråer, to avtaler
Selv om de to byråene jobber sammen, har de separate avtaler med Forsvaret. Hyper har et hovedansvar for digitale tjenester, mens Redink har avtale om redaksjonelle tjenester.

- Forsvaret er en svært spennende arbeidsplass med mange dyktige ansatte. At vi nå får muligheten til å fortsette denne reisen vi har lagt ut på og samtidig jobbe med ekstremt dyktige fagfolk, gleder vi oss selvsagt stort over, sier kundeansvarlig Birger Baug i Redink.