TVNorge sitter både på en imponerende gjeng med komikere og et knippe av Norges mest kjente tv-programmer, men de to tingene lar seg ikke alltid kombinere. Det utgjør utgangspunktet for TVNorges nye humorkampanje som ruller over skjermen og i sosiale medier i disse dager.

- Vi er bortskjemt med en fantastisk gjeng med komikere her på TVNorge, og vi prøver hvert år å lage minst én kampanje som tar for seg satsingen vår med dem. Vi kom på tanken om å lage en slags mash-up der vi putter humoristene våre inn i noen av TVNorges mest kjente programformater utenfor humorsjangeren, for virkelig å understreke hvor talentene deres ligger. Hvordan ville de løst et slikt rollebytte? Jeg likte ideen kjempegodt, og syns humorlaget leverer suverent, sier kreativ leder i TVNorges markedsavdeling, Katja Krogh.

I kampanjen får praktikeren Jon Almaas og skeptikeren Harald Eia prøve seg som programledere i «Åndenes makt».

Filmen med Almaas er allerede sett 370.000 ganger på Facebook og blitt delt over 400 ganger.

Se den her (saken fortsetter):


Else Kåss Furuseth sliter som stemmen i «4-stjerners middag» når det er rabarbragrøt som står på menyen:


Det er reklamebyrået Naug & Venner som har utviklet filmene i samarbeid med TVNorge og Discovery. Produksjonsselskap har vært Willy Nikkers, med Arild Fröhlich på regi.

- Ved å tulle med sine egne programmer også utenfor humorsjangeren, underbygger jo TVNorge nettopp dette med at de tar humor på alvor. Det er forfriskende å jobbe med en så sterk merkevare som evner å være uhøytidelig på egne vegne, sier AD i Naug & Venner, Thorbjørn Naug.

- TVNorge har vist at de tar humor på alvor ved å tiltrekke seg Norges aller beste komikere. Men hvor god jobb hadde disse humoristene gjort for kanalen om de ikke fikk frie tøyler til å lage det programmet de selv helst vil lage? Dette var en tanke vi ønsket å leke med i TVNorges humorkampanje denne høsten, sier Silje Helene Fjeld, kreativ leder og tekstforfatter i Naug & Venner.

Se Harald Eias forsøk som pogramleder for «Åndenes makt»: