Mediaforum skal for første gang dele ut Annonsørprisen, en ny hederspris som skal gå til en annonsør som tør å gå i forkant av medieutviklingen.

«Hensikten med prisen er å hedre en annonsør, som har bidratt til at mediefaget videreutvikles. Det kan være seg gjennom å være inviterende, inkluderende, nytenkende, modig og/eller fremtidsrettet. En annonsør som har vist vilje og evne til å kjøpe annerledes og inspirert til innovasjon av våre fag i markedsføringen av sine produkter,» heter det i prisbeskrivelsen.

Basert på nominasjoner fra Mediaforums medlemmer, har juryen, med Pål Listuen i spissen, falt ned på følgende finaleheat:

  • DNB
  • Orkla Confectionary & Snacks
  • Telenor
  • Tine
  • Ving

- Det ble raskt en bred enighet i juryen om at disse fem nominerte annonsørene er verdige finalister av Annonsørprisen 2017. De nominerte har over lengre tid utfordret og inspirert vår bransje. De er fremoverlente, de evner å tenke nytt og de godtar sjeldent at det finnes bare en løsning som fungerer, sier Listuen, som også er styreleder i Mediaforum. Til daglig driver han selskapet Polling & Statistics.

Les også: Disse kan vinne Mediaforums mediepriser

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt flere mindre annonsører på listen.

- Dessverre har de store ofte et større budsjett enn de bittesmå og påvirkes ikke i alt for stor grad av mediebyråene. En stor annonsør er ofte litt mer utfordrende enn en liten annonsør, som er veldig redd for budsjettet sitt. Vi er ute etter de som virkelig utfordrer mediebyrået sitt og som hele tiden er en «pain in the ass» for mediebyråene. Vi falt veldig raskt ned på disse fem som har vært veldig tydelige, opparbeidet seg en god avdeling og bragt det inn i selve organisasjonen.

- Annonsøren som skiller seg mest ut på denne listen er Ving, som ikke alltid blir satt i sammenheng med de andre fire?

- Det er helt riktig, de har vært litt uredde og har de siste årene hatt en ganske stor transformasjon mot det digitale. Det handler ikke bare om de på 60+ som skal på seniorreiser lengre. I tillegg kom det inn en nominasjon med en veldig god begrunnelser, sier Listuen.

Les også: - Bedre å gå før jeg kjenner at jobben ikke motiverer meg

Med seg i juryen har han hatt Sverre Vinje (Carat), Anna Gilpin (Posten /Bring), Sten Bråthen (Mediacom) og Marie-Louise Alvær (PHD).

Prisen deles ut på Mediekonferansen 20. oktober.