De ferske tallene til analysebyrået Nielsen viser at avstanden mellom Norges største dagligvarekjede, Rema 1000, og nummer to på markedet er mindre enn noen gang.  For nå rykker Kiwi frem med en vekst på 0,9 prosentpoeng til 21 prosent for første gang. Tilsvarende tall i tredjekvartal i 2016 var på 20.1 prosent.

– Kiwi er strålende fornøyd med å ta 0,9 prosentpoeng i et knalltøft dagligvaremarked. Vi var vektstvinner i både 2015 og 2016, og over tid er Kiwi den soleklare vekstvinneren. Målet er å bli Norges ledende dagligvarekjede, og det målet er nå innen rekkevidde. Avstanden til største kjede har aldri vært mindre enn den er nå, kun 2,5 prosentpoeng, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i en e-post til Aftenposten.

I tredjekvartal i fjor hadde Rema 100 en markedsandel på 24,5 prosent – men konsernsjef Ole Robert Reitan må nå konstatere at markedsandelen har falt med ett prosentpoeng til 23,5 prosent. Kun 2,5 prosentpoeng skiller de to kjedene, Rema 1000 og Kiwi, i dag.

- For det første, det er ingen overraskelser i tallene. I første halvår hadde vi nedgang i andel på ca. ett prosentpoeng, målt mot fjoråret. Dette har jo også vært poengtert i flere nyhetssaker tidligere i år. I etterkant har omsetningen og markedsandelene flatet ut. Vi må bare stå på, og våre kjøpmenn og ansatte jobber hardt hver dag for å gi kundene våre de laveste prisene, skriver Mette Fossum i Rema 1000 til Adresseavisen

Les mer: Rema 1000-topp slutter etter bestevenn-fiasko

Størst fremgang blant lavpriskjedene har imidlertid Coop Extra, som har økt markedsandelen fra til 12,5 prosent per uke 39, mot 11,2 prosent i samme periode i fjor.