Forbruker-giganten Orkla samler alle sine digitale selskaper i Orkla Care i en digital hub med 16 ansatte.

- Aldri har muligheten for å nå forbrukerne vært større, sier direktør for markedsføring og innovasjon i Orkla Care, Runar Pahr Andresen.

Den nye gruppen får ansvaret for digital markedsføring og salg på selskapsnivå og skal bygge tjenester for Orkla Care i Norden. De nye ressursene skal jobbe dedikert i de enkelte selskapene, men også bidra på tvers av forretningsområdet i Care.

Blant produktene i Orkla Cares portefølje er Define, Möller's og Pierre Robert.

Kjøper online
Parallelt med opprettelsen av det digitale teamet kjøpte Orkla denne uken den største online-aktøren innen helse og sport i Norden, HSNG. Dette selskapet står blant annet bak Gymgrossisten og Bodystore.

- Vi er på en digital reise der vi styrker oss kraftig på kompetanse. Vi styrker de digitale veiene til kundene, slik at de kan nå oss og våre merker når som helst, og hvor som helst, sier Andresen til Kampanje.

Lokal kjennskap
Han bedyrer at den fysiske butikken fremdeles vil være den primære salgskanalen for Orklas produkter.

- Digital handel kommer bare til å øke og mange transaksjoner kommer til å skje realtime. Vi skal fortsatt hovedsakelig selge gjennom butikk. Orkla Care skal være der kunden er, forbrukeren blir bare enda mer i førersetet.

I et marked der store globale aktører som Amazon og Google, tar større plass, har Andresen fortsatt sterk tro på de lokale aktørene.

- Jeg ser ikke de globale aktørene som en trussel, jeg mener heller at det åpner et mulighetsrom. Det globale rommet er stort, men behovet for lokal kunnskap blir ikke mindre. Vi ser og forstår den norske og den nordiske forbrukeren, og kan møte behovene kunden har og gi nærheten som det digitale kan tilby, sier Andresen.

Han påpeker at dersom kjøpet av HSNG går igjennom får Orkla Care en enda tettere innsikt og salgsmessig tilgang til store kundegrupper.

Sterke merker
- Til tross for at endringene skjer i rekordfart og konkurransearenaen blir stadig mer krevende, tror vi fortsatt like sterkt på merkevarenes viktige rolle. Samtidig må vi klare å fornye oss for å skape økt relevans, og møte forbrukeren der han eller hun er. Vi er på god vei, og nå vil vi ta et stort steg videre i denne satsingen, legger Orkla Care direktøren til.

Orkla Care er en av fire forretningsenheter i Orkla og representerer 19 prosent av driftsinntekter. Orkla Care er organisert i seks forretningsenheter.

De to største forretningsenhetene er Orkla Home & Personal Care, med ledende posisjoner innen personlig pleie og vaskemidler og merkevarer som Omo, Jif, Milo og Define, og Orkla Health, med ledende posisjoner innen kosttilskudd, sportsernæring og vektkontroll.