...

Skal bygge netthandel med fotball-VM

Nykommeren Dustin skal ta markedsandeler fra andre elektronikkforhandlere ved hjelp av fotball-VM på TV 2. RiksTV og 180.no er også TV 2-sponsorer.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 08.06.2010 kl 07:55 Oppdatert 09.09.2010 kl 14:33

Tips en venn på e-post:

Foto: Reuters.

TV 2 har sikret seg rettigheten til halvparten av kampene under årets fotball-VM i Sør-Afrika. Nå er også sponsorene, som trolig får noe av den beste tv-eksponeringen sommeren har å by på, klare. RiksTV, 180.no. XXL og Dustin har alle kjøpt seg sponsorplass før og etter samtlige av de 32 kampene som sendes på TV 2s hovedkanal. Sponsorpakken inkluderer i tillegg kveldsmagasinet hver dag og en studiosending på 25 minutter før hver kamp.

- Interessen har vært bra. Det er et veldig stort sponsorat som gir mye oppmerksomhet. I hvert fall når vi viser alt på TV 2, sier sponsorsjef Stig Larsen i TV 2 til Kampanje.

I 2006 hadde fotball-VM et gjennomsnittlig seertall på 550.000 og en markedsandel på 61,1 prosent. Finalen, som går på TV 2 i år, trakk 1,2 millioner seere.

Les også: Lunken fotballfest for norske sponsorer

- Treffer målgruppa
Både RiksTV, 180.no og XXL er kjente sponsorer, men svenske Dustin gjør seg med dette sponsoratet for alvor bemerket på det norske markedet. IT – og elektronikkforhandleren lanserte norsk nettbutikk for privatpersoner i september i fjor og en bedriftsportal i mai i år, men har foruten nettannonser bare vært synlig i dagspresse, fagpresse og bedriftskataloger. Det vil endre seg når årets store fotballfest går av stabelen 11. juni.

- Vi håper at vårt varemerke skal få større oppmerksomhet. Fotball-VM treffer vår primære målgruppe, som fremfor alt er menn i alderen 20 til 45 år. Dessuten er sportsarrangement noe de fleste i Norge ser på, og selvfølgelig vil vi gjerne nå ut til så mange som mulig sier markedsplanlegger for Dustin, Maria Laxheim.

Mer tv til høsten
Etter oppstarten i 1984 har Dustin vokst seg til å bli Nordens ledende e-handelsbedrift innen IT og elektronikkprodukter, men det var først i 2007 at selskapet tok sikte på ekspansjon utenfor Sverige med oppkjøpet av danske Computerstore. Nå skal Finland stå for tur.

I Norge blir fotball-VM deres første tv-satsing, men selskapet planlegger å rulle ut en ny tv- og radiokampanje til høsten..

- Det er ikke å stikke under en stol at målsetningen er å bli størst på markedet, sier Laxheim.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.