...

- Vi skal gjøre SAS mer attraktivt

Den nye markedsdirektøren i SAS varsler digital satsing og en nye og mer moderne «look».

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 23.04.2012 kl 06:55 Oppdatert 23.04.2012 kl 08:52

Tips en venn på e-post:

SAS og Norwegian er i evig kamp om passasjerene og den siste tiden har det vært SAS som har slitt med taperstempelet. Årsresultatet for 2011 var et nytt, dundrende underskudd på hele 1,6 milliarder kroner, mens Norwegian bokstavelig talt landet et overskudd på 122 millioner kroner.

Men nå ruster nederlagsdømte SAS kraftig opp i flykrigen etter at Norwegian-direktør Bjørn Kjos sendte sjokkbølger i reiselivsmarkedet med sin gigantbestilling av 222 nye fly til en samlet listepris på 127 milliarder kroner og startet opp med å tilby gratis wifi-nett på flere av rutene.

SAS-toppene Joakim Landholm og den nye salgs- og markedsdirektøren sier til Aftenposten at et modernisering av selskapet flyflåte er i full gang og selskapet hentet denne helgen hjem nok et fabrikknytt fly av typen 737-800 Next Generation. SAS mener selv at de moderne og miljøvennlige Next Generation-flyene skal opp i antall på over 100 av selskapets totale jetflåte på 150 fly.

Norwegian operer i dag en flåte på 61 fly, som etter 2012 vil den utelukkende bestå av Boeing 737–800.

I tillegg kommer SAS til endre interiøret på alle sine fly, sjekkinnskrankene, tilby gratis mat samt installere trådløst nett på flyene. Det vil bety et farvel med den dypblå fargen som til nå har preget selskapets flykabiner så å si helt siden selskapet ble dannet.

- Endringene vi gjør i flyene og på flyplassene skjer fordi vi ønsker å skape en nytt og friskere utseende, en tydeligere «look». Dette er noen av tiltakene som i sum skal gjøre selskapet mer attraktivt, effektivt og lønnsomt, sier selskapets kommersielle direktør, Joakim Landholm til Aftenposten.

Salgs- og markedsdirektør Eivind Roald sier SAS har store gevinster å hente ut av det han kaller for en smartere bruk av ny teknologi.

- Vi vet mye om kunden gjennom vårt fordelsprogram EuroBonus. På den måten kan vi skreddersy våre tilbud mot det vi vet den enkelte passasjer ønsker. Vi skal også være til stede på alle digitale plattformer med mer brukervennlige løsninger. I løpet av de neste månedene vil du se fremskritt på disse områdene, fra billettbestillingen på nettet til ny applikasjon for smarttelefonene, sier Roald til Aftenposten.

Men heller ikke Norwegian ligger på latsiden. Norwegian har som et av de første flyselskapene i Norden bestilt Boeings nye, fremtidige langdistansefly Dreamliner.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.