...
Dropper tv: Salget av flatskjermer faller dramatisk. Nå forsvinner også den nordiske markedsdirektøren i Expert, Runar Pahr Andresen. Foto: Expert

Pahr Andresen slutter i Expert

Toppsjefen i Expert sier selskapet går bort fra den nordiske markedsdirektør-modellen. Dermed forsvinner også Runar Pahr Andresen.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 24.04.2012 kl 10:05 Oppdatert 24.04.2012 kl 14:38

Tips en venn på e-post:

Runar Pahr Andresen slutter i stillingen som nordisk markedsdirektør i Expert og det på en tid hvor det skjer mye rundt elektronikkgiganten.

- Det er ikke primært de vanskelige tidene som gjorde at jeg valgte å slutte i Expert. Mulighetsrommet for mitt opprinnelige mandat, å bygge et sterkt nordisk organisert marketingmiljø, ble påvirket av organisasjonsmessige endringer og prioriteringer som ble foretatt i konsernet ved juletider. På nyåret fant jeg det derfor helt naturlig å konkludere med at jeg heller ønsket å bruke min kompetanse utenfor Expert, helst i et selskap med matchende ambisjoner i forhold til marketing og merkevarebygging, sier Runar Pahr Andresen til Kampanje.

For det er liten tvil om at det har stormet rundt Expert. Selskapet har vært inne i ekstremt tøffe tider og nådde i fjor bunnen da selskapet tapte over én milliard kroner. Det skjer samtidig med at flere store internasjonale kjeder banker på døren inn til det nordiske markedet. I Sverige har allerede tyske Media Markt etablert seg og det er ventet at den tyske kjeden snart inntar Norge også. Samtidig faller salget av flatskjermer dramatisk.

Nylig ble det også klart at Expert får inn en ny eier i tidligere Elkjøp-investor, Øivind Tidemandsen.

Lars Tendal, administrerende direktør i Expert Norge, avviser at det er de tøffe takene i Expert som er årsaken til at Pahr Andresen slutter, men forteller at stillingen som nordisk markedsdirektør opphører som følge av omstruktureringer i selskapet.

- De tøffe takene som har vært og vil være en stund fremover gjør at vi må tenke litt nytt innen flere områder. Nå velger vi å kjøre disse tingene per land. Den nordiske funksjonen vi var i ferd med å bygge opp rundt Runar, har vi gått tilbake på, sier Lars Tendal til Kampanje.

Tendal gir Pahr Andresen gode skussmål fra jobben som nordisk markedsdirektør i Expert.

- Runar gjorde en kjempegod jobb mens han var her og har gjort mange gode bidrag for å løfte oss. Spesielt på det mediefaglige har han gjort en fantastisk jobb, sier Tendal til Kampanje.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.