...
I søkelyset: Molde-trener og tidligere proff i Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, har vært i medias søkelys denne helgen. Spekulasjonene om ikke den populære treneren er på Aston Villa har skutt voldsom fart de siste dagene. Foto: Kent Skibstad

Aker: - Dette er en trist og lei sak

Molde-trenerens flørt med Aston Villa faller ikke i god jord hos stor-sponsor Aker og Kjell Inge Røkke. Pr-rådgiver mener saken har vært elendig håndtert.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Redaksjonen, Kampanje
Publisert 21.05.2012 kl 07:04 Oppdatert 21.05.2012 kl 10:01

Tips en venn på e-post:

En av helgens største «snakkiser» har vært Molde-trener Ole Gunnar Solskjærs besøk til den engelske Premier League-klubben Aston Villa og hans videre rolle i klubben han trente til Tippeliga-gull i fjor. For da nyheten om at Solskjær hadde satt seg på flyet til Birmingham mot slutten av forrige uke og ikke viste seg på Molde-treningen fredag skjøt spekulasjonene fart om ikke Solskjær var i ferd med å forlate klubben.

Saken fikk en ny dramatisk vending da Molde-sponsor Aker fredag sa at de kom til å redusere støtten betydelig i årene som kommer. Molde Fotballklubb har nytt godt av Kjell-Inge Røkkes sponsorgaver i over et tiår, men fredag sendte Røkkes selskap ut en pressemelding med følgende tittel: «Aker trekker seg ut av Molde FK etter sesongen».

- Trist og leit
Ifølge kommunikasjonsdirektør Atle Kigen har det haglet inn med telefoner det siste døgnet.

- Dette er en trist og lei sak. I Aker har vi vært med på Molde-laget i mange år. Svarene til Ole Gunnar Solskjær er ikke forenlig med fellesskapet. Han vil reise fra Molde så snart han kan, ta med seg trenerteamet og ett av Norges største fotballtalenter. Vi har ikke fått muligheten til å diskutere og planlegge en felles fremtid for klubben, sier kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Atle Kigen til NRK.no.

På pressekonferansen lørdag formiddag ga Molde-ledelsen uttrykk for at klubben helst skulle vært foruten Solskjærs reise til Birmingham, men at de var enige om å legge ballen død, og at de nå ville se framover sammen med Solskjær som manager. Solskjær har senere uttalt at han kommer til å reise dersom det rette tilbudet dukker opp.

- Klubben svekkes
Dermed ser det ut til at Molde må legge en plan der Aker-pengene kan komme til å forsvinne, hvilket vil si 20-25 millioner kroner i året. Økonomiprofessor Harry Arne Solberg ved Trondheims Økonomiske Høgskole mener det kan få store konsekvenser dersom Molde-patrioten Kjell Inge Røkke, som eier 67 prosent av aksjene i Aker, velger å stå på sitt.

- Hvis budsjettet går fra 90 til 70 millioner kroner vil det selvfølgelig svekke klubben, sier Solberg til VG søndag.

Kommunikasjonsrådgiver Bjørn B. Jacobsen stiller spørsmålstegn med hvordan saken har vært håndtert kommunikasjonsmessig fra alle berørte parter.

- Dette er et godt eksempel på hvilken ukontrollert og galopperende situasjon man fort havner i, når kommunikasjonsstyring er fraværende i slike situasjoner. Her faller alle hverandre i ryggen, og situasjonen er uholdbar for Solskjær som den er for Røkke. Tilbake står Molde FK og fotballpublikummet i Molde som den store taperen, fordi klubbledelsen ikke tok kommunikasjon på alvor. Her har åpenbart Fotballforbundet en utdanningsjobb å gjøre, sier Jacobsen til Kampanje.

1-1
Tidligere sponsorsjef i DNB og spaltist i E24, Jacob Lund, mener det står 1-1 mellom Røkke og Solskjær i denne saken.

- For Solskjær har trenerkarrieren nettopp startet og den vil bli lang med hans kvaliteter. Han vil selvsagt videre. Han kan ikke bindes til en managerjobb for å bygge en annens verk, men kanskje han ville ut litt for tidlig, for oss alle som er glad i fotball. Solskjær er et fritt menneske. Men skuffelsen forstår jeg, skriver Lund i sin spalte.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.