...
Grep inn: Statsminister Jens Stoltenberg skal ha grepet inn da helseministerens uttalelser i helgen ble tolket dithen at Norge plutselig ville forby Kinderegget. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Måtte redde Kinderegget

Forvirringen rundt hva som skal være forbudt å markedsføre overfor barn nådde nye høyder i helgen. Nå beklager helseminsteren.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 11.06.2012 kl 06:55 Oppdatert 11.06.2012 kl 09:28

Tips en venn på e-post:


...
Knuste egg: Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen beklager forvirringen det nye høringsforskriftet om markedsføring av usunn mat mot barn. Lørdag toppet det seg da mediene dro den slutning at regjeringen ville forby Kinderegg, Kaptein Sabeltannis og Happy Meal.

Kinderegget er noe nordmenn har kost seg med i mange år, men i helgen fikk nok mange en liten overraskelse da Dagens Næringliv over en hel forside kunne fortelle at nå kan det snart være slutt. Regjeringen med helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i spiss har nemlig foreslått et kraftig innstrammet markedsføringsforbud mot usunne varer for barn og det var her forvirringen dukket opp.

I en forslagsliste utgitt av departementet står det blant annet at man i fremtiden skal legge særlig vekt på «bruk av tilleggsytelser, gaver, leker, kuponger, rabatter eller samleobjekter som kan appellere til barn og unge» når det kommer til hva det skal være ulovlig å markedsføre overfor barn.

Det kunne bety at Kinderegg og Happy Meal-produktet til McDonald's blir ulovlig, kunne Dagens Næringsliv (DN) slå fast lørdag.

- Det skal fortsatt være lov å selge bokstavis og Bamsemums, men i noen frokostblandinger med høyt sukkerinnhold er det små gaver, spesielle leketing som er rettet inn mot at foreldre skal kjøpe det til barna sine, sa Strøm-Erichsen til DN.

Eggerøre
Dermed var det full eggerøre. Statsminister Jens Stoltenberg likte dårlig å våkne opp til forsiden om at regjeringen «vil forby Kinderegg» og måtte senere på dagen rykke ut og berolige alle som fryktet at Kinderegget ville forsvinne. I Kinderegget følger det som kjent alltid en liten leke.

Lørdag ettermiddag skrev statsministeren en melding på Twitter der han at forsikrer om at regjeringen ikke kommer til å forby Kinderegg og at «det ikke er noen god idé å forby Kinderegg». Twitter-meldingen fra statsministeren ble senere fulgt opp av helseministeren.

Lørdag formiddag kom pressemeldingen om at regjeringen ikke skal forby Kinderegg.

- Vi skal selvsagt ikke forby Kinderegg, Kaptein Sabeltann Is eller Happy Meal, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til NTB.

Til Dagens Næringsliv mandag sier helseministeren at hun har vært upresis i sine formuleringer og beklager.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.