...
Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Slutt for norsk kupongselskap

Med Oohgle satset gründer Tor Olav Haugen på kuponger på mobil, men konkurransen fra giganter som Groupon ble for sterk.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 13.06.2012 kl 13:19 Oppdatert 14.06.2012 kl 07:01

Tips en venn på e-post:

Gründer Tor Olav Haugens selskap Catch The Eye lanserte sin kupongtjeneste Oohgle i april i fjor. Dermed tok han opp kampen med giganter som Groupon og Edda Medias Sweetdeal. Nå har kupongeventyret tatt slutt, og selskapet Catch The Eye er slått konkurs

- Det skyldes kort oppsummert sterk konkurranse i kupongmarkedet, i tillegg til at vi ikke klarte å få til den finansieringen vi trengte for å utnytte de kommersielle mulighetene vi har jobbet frem i andre markeder. Vi klarte ikke å få til det løftet vi trengte for å få det til å gå rundt i Norge, sier Haugen til Kampanje.

Haugen var selv største aksjonær i Catch The Eye, men også Havila, Peak Broadcast Systems, Jm Media, Unicorn og Norsk Rype- og Tytningslag, som er eid av Arne Hjeltnes, Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi, på eiersiden.

Undervurte regelverk
En avtale med Tele2 skulle sikre selskapet store mengder brukere. Til slutt var det likevel størrelsen på brukermassen som sviktet, ifølge Haugen

- Vi klarte ikke å bygge basen stor nok. Matematikken var bra med kjøp på utsendte deals, men det hjalp ikke når det var lite volum.

Han vil likevel ikke svartmale kupongmarkedet.

- Markedet er egentlig blitt større enn vi trodde. Det er tre aktører som har klart å befeste gode posisjoner, og de som er i markedet forteller at de rekrutterer nye brukere på et bra nivå. Det ser ut som at sluttbrukerne liker det, i og med at de kjøper deals.

- Likevel kommer det signaler om at markedet ikke har utviklet seg slik man trodde, blant annet fra Groupon som har hatt en mindre vellykket børsnotering?

- Vi registrerer at børskursen er halvert etter noteringen. Det har nok ikke gjort det lettere å kapitalisere opp en ny virksomhet rundt dette her, selv om vår store differensiator var å gjøre alt på mobil.

- Hvilke erfaringer sitter du igjen med?

- I dette tilfellet var det viktig å sjekke risikofaktorene og å ha en god sikkerhet for at det faktisk var mulig å nå frem til sluttbrukerne. Det er heldigvis et strengt regelverk i Norge for når man kan motta tilbud på mail og mobil, men det var en av de tingene vi undervurderte.

- Valgte en styrt avvikling
Selskapet hadde i 2010 en driftsinntekt på 4,6 millioner kroner og et underskudd på 1,7 millioner før skatt. Resultatet for 2011 er ikke klart.

- Det har vi ikke revidert som følge av situasjonen vi befinner oss i.

- Hvor mye har du tapt på prosjektet?

- Det har ikke vært et vinnercase, men jeg har ikke tall på det nå. Det er primært aksjonærene som har tapt på dette, dessverre. Det er en ganske stor investering å utvikle denne teknologien fra bunnen av. Det koster en seks-syv millioner å utvikle et sånt selskap.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå er det blanke ark og nye muligheter. Det er klart at det er mange spennende ting som skjer innenfor reklame og markedsføring, både innen mobil og apps knyttet til Facebook. Først og fremst vil jeg bruke tid til å tenke meg om og se meg litt rundt, og se om det er riktig å kaste seg på et nytt gründerløp eller om det er mer riktig å gå inn og gjøre en jobb for mer etablerte medier. Jeg har ikke hatt tid til å tenke så mye på det. Vi har hatt en plan a, og det fikk vi ikke til denne gangen. Da valgte vi en styrt avvikling, før det kunne gått skikkelig ille.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.