...
Mer å juble over: Manchester United og Wayne Rooney vant ingen trofeer i forrige sesong, men kan glede seg over ny hovedsponsor. Amerikanske AON forsvinner etter sesongen 2012/13 og inn kommer en ny amerikansk gigant. Foto: PHIL NOBLE

Sponser United for 3,6 milliarder

Manchester United får ny hovedsponsor.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 31.07.2012 kl 10:16 Oppdatert 31.07.2012 kl 15:22

Tips en venn på e-post:

Selv om ligagullet røk på overtid i siste kamp forrige sesong, er fortsatt Manchester United en attraktiv merkevare blant verdens største sponsorer.

I dag blir det gjort kjent at Manchester United og General Motors har signert en avtale som gjør bilmerket Chevrolet til fotballklubbens nye draktsponsor. Det kan United melde på sine egne nettsider i formiddag.

Chevrolet ble klubbens offisielle bilpartner i mai og skal også etter hvert pryde draktene til spillerne også. Det amerikanske bilmerket blir Manchester Uniteds femte draktsponsor i klubbens 134 år lange historie. Avtalen gjelder fra og med 2014/15-sesongen og varer i syv år.

- Dette er en fantastisk langtidsavtale for klubben. Vi har bare samarbeidet med Chevrolet i seks uker, men de har kommet opp med noen fantastiske ideer som vil tjene både partnerskapet og våre 659 millioner supportere verden over, sier kommersielle direktør Richard Arnold i Manchester United.

Ifølge Reuters er den nye avtalen med Chevrolet verdt 3,6 milliarder kroner. Det er dobbelt så mye som avtalen med dagens hovedsponsor, det amerikanske forsikringsselskapet AON. Dette selskapet overtok som Uniteds hovedsponsor i 2010/11-sesongen og har igjen ett år av kontrakten.

GM, som brukte nesten 4,5 milliarder dollar på reklame i fjor, ønsker å profilere merkevaren Chevrolet overfor 600 millioner United-fans over hele verden.

På forsiden nå


...

Kan få Carlsen-revansj i Oslo

Millioner av tv-seere kan rette blikket mot Norge i november, hvis Norges Sjakkforbund og store aktører i kommunikasjonsbransjen lykkes i å få returkampen mellom Magnus Carlsen og Vishny Anand hit.

...

- Spence våser

Gunnar Bjørkavåg avviser at han får bedre betalt jo flere han sier opp, og minner om at antall ansatte er doblet i hans periode som konsernsjef i NHST.

...

Fra Dinamo til Schjærven

Ny overgang i reklamebransjen.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.