...
Mer digital: Den nye salgs- og markedsdirektøren i SAS vil øke reklametrykket på digitale plattformer og justerer markedskommunikasjonen.

SAS: - Definitivt nok penger til reklame

SAS tapte nye 760 millioner kroner og skal spare fem milliarder kroner i løpet av to år. Salgsdirektør sier reklamespendingen ikke endres nevneverdig.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 09.08.2012 kl 09:11 Oppdatert 09.08.2012 kl 16:07

Tips en venn på e-post:

I går skrev Kampanje at SAS for første gang på nesten ti år har satt i gang en skandinavisk mediebyråkonkurranse. Det skjer samtidig med at SAS går med 760 millioner kroner i tap etter første halvår. Selskapet skal videre spare fem milliarder svenske kroner i løpet av 2012 og 2013 og i løpet av ett år vil mye av egenkapitalen på 11 milliarder kroner forsvinne som følge av tunge pensjonsforpliktelser, melder E24.

- Dette er en potensiell katastrofe. Et flyselskap som SAS kan ikke leve med en egenkapital på drøye en milliard kroner, sier flyanalytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank til E24.

- Endrer strategien
Spørsmålet er hvordan dette vil påvirke markedsbudsjettet til storannonsøren fremover. Vil det være nok penger til reklame og markedsføring i tiden fremover?

- Ja, SAS har definitivt nok penger til markedsføring. Selv om vi har et konsernunderskudd etter første halvår, så har vi tilgang til midler til reklame og kommunikasjon og vi har heller ingen planer om å gjøre større endringer i våre reklameinvesteringer, sier konserndirektør for salg- og marked i SAS, Eivind Roald, til Kampanje.

- Øker dere reklameinvesteringene i høst?

- Internt har jeg vært tydelig på at vi skal gjøre en vurdering av vår reklamespending. Det betyr ikke nødvendigvis at nivået vil endres betydelig, men det kan hende at pengene vil bli investert annerledes i årene fremover. SAS er en stor aktør innen tradisjonell markedsføring, men jeg ønsker at vi skal vri den mot mer individuell tilnærming til kundene. Dette kan bety at vi endrer vår strategi innen markedsføring, men det er ikke sikkert at det betyr at vi endrer volum og spending, svarer Roald.

Sannsynligvis et budskap som blir fanget opp av mediebyråene som skal delta i høstens kamp om storkunden i de tre skandinaviske landene.

Mindre print, mer digitalt
- SAS bruker fortsatt mye penger på printannonsering. Vil dere kutte print?

- Jeg tror ikke du vil se et dramatisk skifte over natten, men vi utvikler vår digitale markedsføring og prøver å finne den riktige balansen. Det er ikke det samme som at vi dropper printmedier.

- Tettere kundedialog i markedskommunikasjonen betyr mer bruk av sosiale medier og digitale plattformer?

- Ja, det er riktig. Det går mot stadig mer bruk av digitale medier og sosiale medier. Vi jobber med å ferdigstille en ny app som lanseres ved slutten av året. SAS skal rekonstruere sine nettsider og de vil etter planen relanseres etter jul. Vårt ambisjon er å ta en mer aktiv posisjon i sosiale medier og dette arbeidet er allerede igangsatt, forteller Roald, som overtok som øverste sjef for salg- og markedsføring i SAS-konsernet i april.

Slik blir høstens markedsføring
I sommer kunne Norwegian-sjef og storeier Bjørn Kjos glise over rekordtrakfikk. Til tross for hard konkurranse i luften, ikke minst fra den yppige rivalen Norwegian, kan SAS-konsernet denne uken rapportere om fortsatt positiv trafikkvekst sammenlignet med fjoråret.

- Vi konstaterer at vi vokser og at kundetilfredshetsundersøkelser viser at våre kunder blir stadig mer fornøyde. Vi har en enorm respekt for vår konkurrent, men jeg tror det er viktig at mediene husker at det er riktig å sammenligne et eple med et eple, og ikke noe annet enn det. SAS har en betydelig større flyflåte og har langt flere ruter, så da blir også utslagene i prosentvis vekst i trafikk annerledes. Har man færre ruter og fly, så skal det ikke så mye til før man får kraftig trafikkvekst, sier Roald, som forteller at høstens markedsføring vil handle mye om følgende:

  • De nye rutene som er lansert i år, deriblant København-San Fransisco
  • Flyselskapets punktlighet
  • Oppgraderingen av flykabinene
  • Oppgradering på bakkenivå
  • Eurobonus kan bli utvidet til hele Norge

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.