...
Bobler over: Sammen med byrået Retail House er PepsiCo klare for å befeste posisjonen som markedsleder i det sukkerfrie cola-markedet. I det sukkerholdige cola-markedet derimot er det Coca-Cola som er kongen.

Pepsi skjerper cola-krigen

Brusgigantene Coca-Cola og Pepsi gjør opp om colamarkedet i Norge. Nå er det Pepsi som legger floppen Pepsi Raw bak seg og satser på Pepsi Max igjen.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 21.09.2012 kl 14:47 Oppdatert 21.09.2012 kl 15:30

Tips en venn på e-post:

Etter floppen med Pepsi Raw som raskt ble trukket fra butikkhyllene, går en verdens største brusprodusenter på med krum nakke igjen og lanserer en helt ny reklamekampanje som heter «Most wanted».

Denne gangen er butikken som er den viktigste kampanjearenaen etter at Pepsi har vært i front med å prøve ut nye markedføringskanaler som sponsing med Øya-festivalen og produktplasseringer som i filmen «Kong Curling».

- Kommer man i fremtiden til å vri markedsføringen mer mot butikk?

- Butikken har alltid, og vil selvfølgelig alltid være viktig for Pepsi Max. Her er det ikke enten eller, men både og som vel er det beste svaret, sier nordisk markedsdirektør i PepsiCo, Fredrik Thuresson, til Kampanje

Les også: Pepsi: - En våre største lanseringer

Nytt med «Most Wanted»-kampanjen er det at det er et norsk byrå som har kommet opp med løsningen. Så selv om Pepsi i dag samarbeider med over 300 reklamebyråer verden over, er det denne gangen et norsk reklame- og retailbyrå som har fått ekstra oppmerksomhet fra PepsiCos hovedsete i New York.

- Vårt utgangspunkt var ikke å provosere, vår oppgave var å en gang for alle finne ut av hvorfor Pepsi Max, i lille Norge, har gjort oss til verdens største Pepsi-land per innbygger. Etter ett år med dypdykk i salgstall, fokusgrupper, blindtester og en mengde annen research fant vi en tydelig fellesnevner: den beste smaken, sier rådgiver i Retail House, Lars Kirkholm, som har utviklet kampanjen.

At det er et norsk byrå som har utviklet kampanjen mener markedssjefen til Pepsi, Christian Træland, er helt unikt.

- Vår posisjon i Norge og Norden gir oss noen muligheter i PepsiCo. Når vi nå får mulighet til å gå en litt annen vei enn andre markeder, blir presset desto høyere på leveransen. Ut i fra mottakelsen så langt ser det ut til at vi har lykkes. Andre markeder har allerede latt seg begeistre, sier Træland.

Pepsi har et godt grep om det sukkerfrie cola-markedet i Norge og er klar markedsleder i dette markedet med en andel på rundt 65 prosent. Målet med kampanjen «Most Wanted» er å befeste denne posisjonen. Rivalen Coca-Cola har med sin Coke Zero en markedsandel på 21 prosent.

Samlet for hele cola-markedet har Pepsi ifølge den nordiske markedsdirektøren, Fredrik Thuresson, en positiv utvikling. Markedsandelen har steget fra 32,7 prosent til 34 prosent om en sammenligner perioden januar til august i årene 2010 til 2012.

- Den nye kampanjen og satsingen på Pepsi Max er det et signal om at Pepsi nå fokuserer mer på markedet for sukkerfrie drikker hvor dere er markedsleder?

- Som markedsleder har vi et ansvar å videreutvikle segmentet sukkerfri cola, både for å drive kategorien og øke salget hos kjøpmann og for å tilby konsumenter mer av den deilige Pepsi Max smaken uten sukker, sier Fredrik Thuresson i PepsiCo.

Men selv om Pepsi har lykkes godt i det sukkerfrie cola-markedet, er det fortsatt Coca-Cola som dominerer det sukkerholdige cola-markedet med ett av verdens mest kjente merkevarer. Her er Coca-Cola en soleklar nummer én.

- Kampanje har tidligere skrevet at PepsiCo har en ambisjon om å øke markedsandelen til ti prosent i markedet for sukkerholdige drikker. Har man lykkes med dette?

- Vi har alltid en ambisjon å øke våre andeler innenfor både sukkerfri og sukkercola. Dette er selvsagt ikke enkelt i en tøff konkurransesituasjon, men vi jobber selvfølgelig hele tiden for en fortsatt positiv utvikling, sier Fredrik Thuresson i PepsiCo.

Teamet bak «Most wanted»-kampanjen fra Retail House er Riccardo Marini, Lars Kirkholm, Anne-Margit Rønning, Christian Haune og Fredrik Brinchmann, mens Christian Træland, Fredrik Thurresson, D'Jamila Cardona, Trude Gulbrandsen, Peder Bruusgaard, Petter Holthe og Joakim Sande har deltatt fra PepsiCo og Ringnes.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.