Gårsdagens premierefest på TV3 endte i bakrus da seertallene kom inn i dag.

Det nye forbrukerprogrammet «Svindeljegerne» hadde et snitt på 68.000 seere. Dramaserien «Aber Bergen», som har Odd-Magnus Williamson og Ellen Dorrit Petersen i hovedrollene, fikk et snitt på 50.000 på premieren. Det utgjør en nedgang på nesten 60 prosent fra premieren i fjor høst.

«Aber Bergen» møtte blant annet konkurranse fra «Åsted Norge» på TV 2, som hadde 423.000 seere. «Praktisk info med Jon Almaas» hadde 193.000 seere på TVNorge.

Festen ble avsluttet med den nye humorserien «Melk», som hadde premiere på Viafree to uker i forveien. Lineær-tv-premieren samlet 39.000 seere i går.

- Selv om «live-tallene» (tallene vi får dagen etter første visning) ikke lenger er det vi måler programmers suksess etter, må vi innrømme at vi ikke er fornøyde med gårsdagens premieretall på TV3, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG til Kampanje.

Hun viser til sterk konkurranse på tirsdager fra programmer som «Praktisk info med Jon Almaas», «71 grader nord», «Åsted Norge» og «Brennpunkt».

- «Melk» er for eksempel en suksess på Viafree, der første episode til sammenligning med den lineære er sett av over 50.000, og er den mest sette programserien – foran tidligere sesonger av «Paradise Hotel» og «Paradise Hotel Sverige», som gjør det bra.

I tillegg møtte TV3-programmene konkurranse fra eget hus med Ligacup-kampen mellom Leicester og Liverpool på Viasat 4, som hadde et snitt på 114.000 seere.

- Det bekrefter at det er en god interesse for denne rettigheten, som blir et meget solid bidrag i sportsporteføljen vår. Vi skal fortsette å vise kampene på Viasat 4 som seerne «vil ha», og vi tror at det er fint for seerne å kunne oppleve engelsk fotball i andre formater enn det faste Premier League, sier Hanum.

Les mer: TV3 klar for tv-høsten: - Vi skal slå mer og hardere

Programdirektør Andreas Bakka Hjertø mener det er viktigere enn noen gang å ha is i magen.

- Vi er utrolig fornøyd med produksjonene våre og høsten generelt – vi er stolte av alle produksjonsselskaper, programledere og skuespillere som har gjort en veldig bra jobb. Noen av overnight-tallene fra i går skulle gjerne vært høyere. Men når vi vet at overnight tallet for «Skam» sesong 1 etter førstegangsvisning på lineær-tv var 16.000, så kan vi vel si at overnight-tall er ganske utdatert, sier han.