Etter pålegg fra myndighetene stenger Radio Metro fire FM-frekvenser i Oslo ved midnatt natt til lørdag.

Radiosjef Svein Larsen skriver i et brev til Medietilsynet og Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) at Radio Metro vil rette seg etter pålegget om å stoppe sendingen og dermed skru av stasjonene Radio Metro, The Beat og Radio Rox sine FM-frekvenser i Oslo

Dermed er førjulstidens radiostorm over. Stridens kjerne er at P4 og Radio Norge slukket sine FM-stasjoner på Østlandet fredag 8. desember. Tidligere i høst gjorde NRK det samme. De riksdekkende aktørene krevde også at lokalradioene i storbyene skulle slukke sine FM-signaler samtidig for at de ikke skulle få noen fordeler og kapre lyttere i overgangen til DAB. Men Radio Metro sender fortsatt på FM i Oslo, og radiosjef Svein Larsen mente det var feil at han må skru av sine sendere fordi konkurrentene ønsker det.

Ventet på ESA-avgjørelse
Da ble det rabalder. Medietilsynet sanksjoner fordi det mener sendingene er ulovlig. Nå gir altså Radio Metro og Larsen opp.

- ESA, som er EFTAs overvåkningsorgan og overordnet norske myndigheter, behandler tvangsslukkingen av FM etter en klage fra Norsk Lokalradioforbund. ESA har ennå ikke konkludert. Derfor regnet Radio Metro med at sendingene kunne fortsette til saksbehandlingen var ferdig, som ESA har indikert kan være før jul, skriver Radio Metro i en pressemelding.

Les også: Radio Metro nekter å slukke FM-sendingene - trues med dagsbøter

Les også: Bråk om FM-radio: -  Piratsendinger er en sak for Medietilsynet

Direktør Mari Velsand i Medietilsynet bekreftet overfor Kampanje denne uken at Radio Metro risikerte dagsbøter på opptil 70.000 kroner dersom Radio Metro fortsatte med sine sendinger.I tillegg varslet Nkom stenging av FM-signalene og dagsbøter på nærmere 40.000 kroner. Dermed kunne Radio Metro ende opp med bøter på opptil 110.000 kroner daglig.

Det skjer altså ikke.

- For ikke å eskalere konflikten ytterligere velger altså Radio Metro nå å slukke sine FM-frekvenser i Oslo. Men kanalene Radio Metro og The Beat har fortsatt 25 FM-frekvenser på Østlandet og rundt Oslo hvor de fortsetter sine sendinger, skriver Radio Metro i pressemeldingen.