Radio Metro, med radioveteran Svein Larsen i spissen, investerer i radiomarkedet. Selskapet har overtatt Radio Sør, som denne uken går over til å hete Metro Sør. Metro Sør dekker begge Agder-fylkene på FM og DAB og har lokale reklamesoner for Kristiansand, Arendal og Lindesnes. 

Glenn Faannessen er programleder i Radio Sør. Han er spent på hva som skjer etter oppkjøpet.

 - Det blir en ny hverdag for oss i Radio Sør nå som vi blir en del av et større system. Det blir en annen trygghet og andre rammer enn det vi er vant til. Våre medarbeidere får en mer spennende arbeidsdag og vi ser frem til sammenslåingen med Radio Metro, sier Faannessen til Kampanje.

- Hver uke hører mer enn 38.000 lyttere på Radio Sør/Metro Sør. Etter at de nasjonale radiokanalene forlot FM-nettet på Sørlandet i september 2017, har Radio Sør hatt en økning i lyttertallene på 122 prosent, ifølge TNS Kantar/Radioundersøkelsen. Vi forventer en ytterligere økning nå som Radio Metro overtar og produktet får en betydelig forbedring, sier han.

- Vi ønsker å bli så store som mulig
Salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth  i Radio Metro forklarer hvorfor radioselskapet inntar radiomarkedet på Sørlandet.

- Vi ønsker å bli så store som mulig fordi vi ser at mediemarkedet er blitt sånn. Vi må være store for å ha betydning. Størrelsen betyr noe, rett og slett. Derfor utvider vi så mye vi kan innenfor våre rammer og derfor valgte vi å kjøpe Radio Sør. Kanalen har en tilnærmet monopolposisjon på FM i Agder-fylkene, og den er på DAB. Kanalens kraftige lyttervekst forteller om dens potensial. Radio Sør er en grei kanal, men produktet kan bli bedre. Det bor 300.000 mennesker i denne regionen og vi har  nesten 40.000 lyttere ukentlig nå. Det skal bli spennende å se hvor store vi kan bli, sier hun til Kampanje.

Radio Sør har hatt fallende omsetning to år på rad etter at inntektene nådde en foreløpig topp på 3,9 millioner kroner i 2014. I fjor fikk selskapet en omsetning på 1,8 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 700.000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Gleder seg:

Programleder Glenn Faannessen synes det er spennende med ny eier.

Kan komme flere oppkjøp
Radio Metro kommer til å jakte etter andre oppkjøpskandidater:

 - Oppkjøpet er en del av vår plan om å vokse og bli større. Det kan hende at vi vil se på andre radiokanaler, vi undersøker flere muligheter i markedet, men vi har ikke noe konkret på gang akkurat nå, sier Apneseth.

I fjor høst skrev Kampanje om store endringer på eiersiden i Radio Metro. Ut av Radio Metro forsvsnt storeier Tharald Brøvig, og Selvaag-arving, investor og gründer, Tharald Nustad, kjøpte seg opp til 60 prosent. Det åpnet for at digitalgründeren Even Aas-Eng og hans investeringsselskap Venture Factory kommer inn på eiersiden og sikret seg en post på ti prosent. Også Svein Larsen og Radio Metro-ledelsen sitter på en aksjepost på 25 prosent.

Radio Metro har ikke vært noe stort økonomisk eventyr så langt. Akkumulert har radiokameratene Svein Larsen, Rune Remøy, Jørgen Randers og Tharald Brøvig tapt rundt 50 millioner kroner på Radio Metro siden oppstarten for over ti år siden.

Vil gå i pluss i år
Larsen har ikke lagt skjul på at Tharald Brøvig reddet kanalen fra den sikre død.

- Jeg har hatt en ekstremt tålmodig eier i alle de årene jeg har jobbet med radio. Tharald Brøvig og Brøvig-systemet gikk inn i P4 på begynnelsen av 1990-tallet og siden den gangen har jeg samarbeidet med ham og hans familieselskap. Vi hadde aldri kommet så langt uten Brøvig-systemets tålmodighet, sa Larsen.

Radio Metro sikter nå mot omsetningsvekst og overskudd i årene framover. I 2018 har selskapet som mål å gå i pluss.

Les også: Nå blir Even Aas-Eng radioeier på FM - skal ta reklamekroner fra P4