Analyser fra Kantar Media viser at Norge nå begynner å bli et modent marked, og det blir vanskeligere for strømmetjenestene å få flere kunder. Både TV 2 Play og HBO Max opplever sterk vekst i 2023, mens Viaplay sliter med å tiltrekke seg nye kunder.

Hele 80 prosent av befolkningen har tilgang til minst én strømmetjeneste, og i snitt har vi 2,7 abonnementer. I 2023 har det vært en stagnasjon i antall strømmeabonnement i Norge, og markedet begynner å bli litt mettet.

Globale selskaper som Amazon Prime, Apple TV+, SkyShowtime og YouTube sliter med å få fotfeste i det modne norske strømmemarkedet, ifølge analyser fra Kantar Media. Mange av de globale aktørene har lav kjennskap blant den norske befolkningen. Det krever derfor omfattende markedsføring og unikt innhold for å konkurrere mot de veletablerte norske TV-selskapene. Men norske selskaper og Netflix vil nok i tiden fremover kjempe for å beholde sine nåværende kunder, og det kan forventes at folk oftere bytter og deler tjenester. Det blir derfor essensielt å ha grundige churn-analyser av både egne og konkurrentenes kunder.

41 prosent av den norske befolkningen har nå tilgang til TV 2 Play, opp fra 29 prosent i Q2 2022. HBO Max har også vekst, fra 33 prosent i Q2 2022 til 39 prosent i Q2 2023. Den sterke veksten for TV 2 Play innebærer at de, som forventet, går forbi HBO i Kantars Strømmetopp. Discovery+ øker til 22 prosent, mens Amazon Prime øker til 13 prosent. Noen av de andre tjenestene har også opplevd vekst, men ikke i samme grad som tidligere.

Til tross for at Viaplay nå har rettighetene til Premier League og flere andre sportsrettigheter, sliter de med vekst. Det vil derfor bli spennende å følge med på utviklingen, spesielt nå som Premier League har startet opp og vi nærmer oss høst og vinter med økt TV- og video konsum.

Kilde_ Kantar Forbruker & Media. Strømmetoppen Q2 2023. Andelen av befolkningen som abonnerer på strømmetjenester