Eirik Hoff Lysholm (48) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo (AO). De ansatte skal ha blitt informert om lederbyttet onsdag morgen samtidig med at det ble klart at Kristin Stoltenberg (54) går til Watch Media. 

- Jeg fikk min første jobb som guttunge i ei lokalavis i Bodø og ble voksen i ei lokalavis i Bergen. Årene i BA var blant de gøyeste i mitt arbeidsliv. Muligheten til å få skape samme suksess i Oslo med Avisa Oslo som Bergensavisen har klart fra utfordrerposisjon i Bergen, ble rett og slett for spennende til å si nei, sier Hoff Lysholm.

Les også: Ferdig i Avisa Oslo etter under ett år - går til Watch Media

Hoff Lysholm kommer fra rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, der han har vært siden 2010. Han har også lang erfaring fra Amedia-konsernet, som vaktsjef i lokalavisen Bergensavisen.

- Jeg er imponert over Amedias vilje til å satse, og ikke minst innsatsen mine forgjengere og redaksjonen har lagt ned for å etablere en solid og unik lokalavis for hovedstaden., sier Hoff Lysholm.

I tillegg til Hoff Lysholms lokalaviserfaring, har han hatt ulike redaksjonelle roller i VG og i Her og Nå. Han gikk nylig av som styreleder i Norsk Redaktørforening, og har vært styreleder i Norsk Presseforbund.

Styret i Dagsavisen har konstituert Nina Kordahl (46) som administrerende direktør og Tore Ryssdalsnes (53) som sjefredaktør med virkning fra mandag 14. august 

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

- En uredd og faglig sterk redaksjonell leder
Det er ingen enkel jobb Eirik Hoff Lysholm tar på seg. Som tidligere omtalt i Kampanje, har Avisa Oslo gått på saftige millionunderskudd siden oppstarten, både under Storedals ledelse og siden Kristin Stoltenberg kom inn. I 2022 gikk avisen med et driftsunderskudd 31,6 millioner kroner. På to og et halvt år har AO-eier Amedia brent av nærmere 100 millioner kroner på satsingen.

Morten Nilsen, styreleder i Avisa Oslo og konserndirektør for mediehus i Amedia, er svært tilfreds med ansettelsen av Hoff Lysholm. 

- Eirik er en uredd og faglig sterk redaksjonell leder, som forstår de merkantile delene av en medievirksomhet. Han har tung og relevant medieleder-erfaring fra mange år i Dagsavisen, og bred erfaring fra ulike deler av norsk mediebransje. Eirik vet mye om å bygge sterke lag fra utfordrerposisjon, sier Nilsen.

Han legger til at ansettelsen sender et tydelig signal om Amedias ambisjonsnivå for Avisa Oslo og bydelsavisene. Hoff Lysholm vil også overta rollen som styreleder i bydelsavisene Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Sagene Avis. 

Kristin Stoltenberg forsvinner dermed fra Avisa Oslo etter bare ett knapt år. Hun har nå fått jobben som sjefredaktør og landssjef i Watch Media. 

– Jeg vil samtidig gjerne takke Kristin for hennes betydelige bidrag til Avisa Oslos utvikling. Hun har vært en tydelig leder for redaksjonen i en krevende periode for mediebransjen. Amedia er stolte av at våre ledere er attraktive i et internasjonalt mediemarked, og vi ønsker henne alt godt i hennes nye jobb, sier Nilsen.