På fredag vendte «Norske talenter» tilbake på skjermen for første gang på fire år. Dette er første gang TVNorge går på lufta med programmet som tidligere har vært å se på TV 2. Det er også første gang på lang tid at TVNorge satser på fredagskvelden.

Programmet ledes av Solveig Kloppen, slik hun har gjort seks ganger tidligere, men denne gangen har hun fått med seg sin tildigere makker  Stian Blipp som en del av dommerpanelet sammen med Dennis Storhøi, Hkeem og Silya Nymoen.

Så langt har 342.000 sett første program. Det ga TVNorge en andel på 26,4 prosent i den kommersielle målgruppen (25-59 år).

Vi må altså fire år tilbake i tid for å finne tall å sammenligne med. Da hadde programmet 325.000 seere på sin første fredagssending på TV 2.

Les også: Gjenforenes i Norske Talenter: - Dette har jeg lengtet etter

Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery, forteller at «det brøt ut jubel på kontoret på morgenkvisten i dag».

- «Norske talenter» får en premiere vi er veldig fornøyd med. Det er beintøff konkurranse om seerne på fredager, og denne fredagen var kanskje ekstra tøff, med både partilederdebatt og Jakob Ingebrigtsen som setter verdensrekord. At «Norske talenter» leverer en andel på 26,4 prosent i dette selskapet er skikkelig, skikkelig gøy. At TVNorge i tillegg er større enn TV 2 i primetime på fredagskvelden, smaker også godt i dag, sier han.

TVNorge-sjefen viser her til at TVNorge hadde en andel på 18,4 prosent i den kommersielle målgruppen mellom 19.30 og 23.30 på fredag, mot 16,0 prosent på TV 2.

«Forræder», som er TV 2s store fredagssatsing, har imidlertid samlet langt flere seere på sin sesongpremiere.

- TVNorge har ikke satset på fredager på veldig mange år, så vi hadde forsiktige forventninger. Nå håper vi at tallene holder seg utover høsten. Det skal i alle fall ikke stå på talentene på scenen, programleder eller dommerpanel, Vatn.