Første nyttårsdag kunne NRK tradisjonen tro by på sesongpremiere av «Mesternes mester». Den 15. sesongen av suksesserien ble spilt inn i Farsund og Lindesnes i fjor sommer og ledes av tidligere vinner Aksel Lund Svindal.

Så langt har 906.000 fått med seg første episode. Det inkluderer direktesendt TV og nett-TV, samt opptak og repriser.

I fjor hadde første episode 1.039.000 seere på samme tid. Det betyr at årets sesong starter 133.000 seere bak fjorårets.

- For en herlig start på året! At 906.000 seere samler seg på 1. nyttårsdag for å se «Mesternes mester», er skikkelig gøy. Vi vet jo også at tallene stiger utover uka, så det blir spennende å følge med på, sier Pia Basberg, NRKs prosjektredaktør for «Mesternes mester». 

TV 2 starter TV-året med en ny artistbukett i «Hver gang vi møtes». DJ og produsent Tom Stræte Lagergren, bedre kjent som Matoma, fikk æren av å være hedersgjest i første program som ble vist mandag:

Så langt har 435.000 sett episoden. I fjor hadde programmet 542.00 seere etter like lang tid. Det betyr at også TV 2 starter året med seernedgang på over 100.000.

Programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen, synes dette er en solid start.

- Dette tallet kommer uansett til å vokse, for seingen kommer til å skje denne uken. Så vi får gjøre opp regningen uke for uke, sier han.

Kong Haralds nyttårstale ble også godt sett i helgen. 678.000 har fått med seg talen der kongen, i motsetning til sitt danske motsvar, ikke benyttet anledningen til å abdisere. Av disse valgte 134.000 å strømme den på NRK TV i etterkant.

576.000 så statsminister Jonas Gahr Støres nyttårstale dagen derpå.

Hedersgjest:

Matoma fikk sin hyllest i årets første program av «Hver gang vi møtes». Foto: Pinakkel Studio/Vegard Breie