For første gang siden programmet hadde premiere i 2006, tar «Skal vi danse» en pause fra skjermen. Det bekrefter programredaktør og direktør for innholdsstrategi i TV 2, Trygve Rønningen, overfor TV2.no.

Han lover at programmet kommer tilbake i 2025.

- Dette blir da 20-års jubileumssesong for dansen og vi ønsker å bruke god tid til å løfte programmet til nye høyder, fortsetter programredaktøren.

- Vi gjør noe nytt
I fjor høst kunne Kampanje avsløre at TV 2 hadde vært i møter med en rekke TV-produksjonsselskaper med et ønske om å få flere og rimeligere ideer på bordet innenfor «shiny floor show»-sjangeren, som også inkluderer satsinger som «The Voice». 

Den gangen avviste Trygve Rønningen at de var ute etter et program som kunne erstatte «Skal vi danse». I dag kan han likevel bekrefte at de jobber med nye programkonsepter.

- De siste årene har TV 2 kommet med ganske mange nye helgeformater og det gjør vi også i år. Dette er en kabal som skal gå opp med noe nytt og noe gammelt. Nå legger vi en plan, og den kunne vært med «Skal vi danse», men i høst gjør vi noe nytt, sier han til Kampanje.

- Skal fortsatt bruke mye penger
Han er samtidig glad for å kunne avkrefte fansens bekymringer om at «Skal vi danse» var på vei inn i graven.

- Fansen har vært bekymret for at vi skal slutte med «Skal vi danse». Gladmeldingen i dag er at «Skal vi danse» fortsetter, sier han.

TV 2 skal som kjent kutte 400 millioner kroner, men hvordan disse kuttene vil påvirke satsingen på underholdning, har vært uklart.

- Er dette et grep dere tar i forbindelse med kuttene i TV 2?

- Jeg kan ikke svare entydig på det. Dette er en kabal med mange programmer og sesongplaner. Vi kommer fortsatt til å bruke mye penger på underholdning.

- Hva får vi se i stedet for «Skal vi danse» i høst?

- Det gleder vi oss til å fordelle deg og alle andre om når vi lanserer høsten på senvåren.