Onsdag morgen varslet Kristin Skogen Lund at hun går av som konsernsjef i Schibsted. Hun har ledet selskapet i snart seks år og vil trekke seg fra stillingen så snart en etterfølger er på plass.

Redaktør i den Schibsted-eide avisa Aftenposten, Trine Eilertsen, sier til Kampanje at Skogen Lund har vært «viktig» for Schibsted. 

- Hun har en strategisk evne, kombinert med klokskap, som har tatt oss flere steg videre. Personlig vil jeg savne Kristin. Hun er en åpen, ujålete, lyttende leder som mange kan lære noe av. Mediehusene har hatt en leder på toppen som skjønner vår rolle i samfunnet, sier hun.

- Ikke overrasket
Selv om Eilertsen synes det er vemodig at konsernsjefen går av, er hun imidletid ikke overrasket over beslutningen. 

- Selskapet blir jo virkelig delt i to og rollen til Kristin blir helt annen. 

I desember i fjor kunngjorde Schibsted at de har kommet til en avtale med sin største eier, Stiftelsen Tinius, om å dele selskapet i to.

Stiftelsen vil etter planen overta eierskapet til mediehusene som ligger i News Business og ta dem av børs. Dette selskapet skal ledes av Siv Juvik Tveitnes, som i dag er leder for Schibsteds medievirksomhet. Dette vil skje, mens Nordic Marketplaces, Delivery og Growth & Investment - som blant annet inkluderer den norske rubrikkgiganten Finn.no og svenske Blocket - skal fortsette som et børsnotert selskap. 

Eilertsen forteller at hun er spent på tiden fremover. 

- For mediehusene blir ikke forandringen kjempestor, men vi ser muligheter her. Vi må bare få bygget det nye, og det tar mye tid og fokus akkurat nå. 

Les mer: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

- Mission accomplished
VG-sjef Gard Steiro, er heller ikke overrasket over nyheten.

- Vi i nyhetsmediene har visst at den nye sjefen heter Siv Juvik Tveitnes, så det er store endringer vi skal gjennom, og derfor er jeg ikke overrasket at Kristin kanskje tenker at hun har gjort sitt. «Mission accomplished», sier Steiro til Kampanje. 

Han trekker frem utskillingen av nyhetsmediene og markedsplassene og Adevinta som noen av de mest synlige avtrykkene Skogen Lund legger igjen, etter at hun onsdag morgen varslet at hun forlater rollen som konserndirektør i Schibsted.

- Det har skjedd store fremskritt under hennes ledelse. For mediesiden har hun gjennom hele sin periode vært sterkt engasjert for journalistikken og vist en enorm vilje til å investere og utvikle nyhetsmediene.

 - Store sko å fylle
Steiro forteller at Skogen Lund vil bli savnet.

- Kristin er en varm og en støttende leder og hun er opptatt av folk og utvikle talenter. Jeg vil savne henne og samarbeidet oss imellom som har vært givende.

Det blir en annen type sko som skal fylles når Skogen Lund forsvinner ut fra Schibsted.

- Det er store sko og fylle, men det blir andre sko å fylle, påpeker Steiro.

- Når hun forlater oss vil vi forhåpentligvis kunne nyte godt av alle de satsingene vi har gjort under hennes ledelse. Den som tar over får en helt annen rolle enn Skogen Lund, ettersom hun har ledet både mediedelen og markedsdelen, sier Steiro.

Les mer: Konserntillitsvalgt om toppsjefens avgang: - Det er en trist dag, men en ny æra for Schibsted

- Vemodig
Redaktør i Stavanger Aftenblad Kjersti Sortland har i likhet med sine redaktør kollegaer respekt for Skogen Lunds beslutning.

-Jeg synes det er vemodig, men samtidig har jeg forståelse for valget hennes. Jeg synes hun skal være fornøyd med den jobben hun har gjort.

En annen som har stor forståelse for toppsjefens exit er den nye sjefsredaktøren i Bergens Tidende, Trond Olav Skrunes.

- Schibsted mister en tydelig og svært kompetent leder. Kristin har på en trygg måte ledet konsernet gjennom store endringer og utfordringer. Schibsted står nå ved et nytt veiskille der nyhetsmediene skal skilles ut i eget selskap. Selv om det er trist å miste en dyktig toppsjef, er timingen for hennes beslutning mulig å forstå.

Les mer: Medieforsker overrasket over Skogen Lund-avgang: - En fenomenal leder