NRK får et gebyr på 150.000 kroner av Medietilsynet for tre sponsoridentifiseringer i dokumentaren «Klangen av Tine Thing Helseth» og en julekonsert med artisten Eva Weel Skram på lille julaften. 

- Etter Medietilsynets vurdering er dette en type program der NRK ikke har lov til å motta sponsortilskudd. Vi har derfor gitt NRK et gebyr for regelbruddene, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Sekkelsten, i en pressemelding.

NRK har mulighet til å motta sponsortilskudd til idrettsarrangementer og programmer av samfunnsmessig og kulturell betydning. NRK skal ha forklart at sponsoridentifiseringene i dokumentaren om Tine Thing Helseth ble brukt ved en feil, men heller ikke julekonserten med Eva Weel Skram oppfyller kriteriene ifølge Medietilsynet.

- Utgangspunktet er at NRK er en ikke-kommersiell medieaktør, som får finansiert sin virksomhet over statsbudsjettet. Også av hensyn til NRKs kommersielle konkurrenter, som er avhengig av reklame og sponsing som finansieringsgrunnlag, er det viktig at NRK praktiserer muligheten for sponsing på en restriktiv måte, sier Hanne Sekkelsten.