Stadig flere norske husholdninger betaler for strømmetjenester som inneholder reklame. Det skriver analyseselskapet Mediavision. 

Denne formen for strømmeabonnement kalles ofte HVOD (Hybrid Video On Demand) og bare siden høsten 2023 har 120.000 nye norske husholdninger kjøpt en slik tjeneste. Det betyr at 350.000 husholdninger nå betaler for minst én HVOD-tjeneste.

- Reklamen gjør abonnementet billigere for forbrukeren. Våre analyser viser at her ligger det en veldig sterk vekst, sier administrerende direktør Marie Nilsson i Mediavision.

Strømmemarkedets store vekstvinner - TV 2 Play - har tilbudt et rimeligere abonnement med reklame siden november i fjor. Også Disney+ har et slikt produkt.

- Og flere aktører kommer til på følge etter. Både Viaplay og nye Max skal slippe lignende løsninger dette året. I USA tilbyr både Netflix og Prime Video rimeligere reklamealternativer, men ennå har de ikke gått ut med sine eventuelle planer for det norske markedet, sier Nilsson.

Hun tror forbrukerne vil akseptere reklame så lenge prisen er lavere.

- Mye tyder i dag på at reklamen blir viktigere for å finansiere kostbart innhold innen sport og fiksjon. På mange måter er vi på vei tilbake til det som var status og trenden før streamingtjenestene ble lansert for drøye ti år siden.