Onsdag morgen legger Polaris Media frem et overskudd før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 37 millioner kroner i første kvartal 2024. Det var en bedring på 17 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- Mediehusene våre har en sterk digital utvikling. I 2023 økte de digitale abonnementsinntektene med 17 prosent, og det er gledelig å konstatere at veksten økte til 28 prosent i årets første kvartal. Veksten i antall digitale abonnement gjør at vi også har vekst i den samlede abonnementsmassen, til tross for at færre abonnerer på papiravisen, sier konsernsjef Per Axel Koch i en melding,

Les også: Selger seg ut av Finn.no - priser aksjene til 2,5 milliarder

- Krevende annonsemarkeder
Større utfordringer er det på  annonsemarkedet der situasjonen er mer krevende. Polaris Medias annonseinntekter endte 11 prosent lavere enn i første kvartal i fjor og nedgangen skyldes svikt i papirbaserte annonseinntekter, som falt med 23 prosent.

Digitale annonseinntekter utviklet seg bedre og vokste med fire prosent.  

- Annonsemarkedet er fortsatt krevende både i Norge og Sverige, og dette ser ut til å vedvare inntil de makroøkonomiske forholdene bedrer seg, kommenterer Per Axel Koch.

Kutter kostnader
I en børsmelding som er sendt ut står det at «resultatforbedringen er drevet av betydelige kostnadsreduksjoner og inntektsvekst fra digitale abonnement.» Bare på kostnadssiden er det kappet rundt 50 millioner kroner.

- Kostnadsreduksjonen i første kvartal er et resultat av de omfattende effektiviseringstiltakene vi gjennomførte i løpet av fjoråret. Dette var nødvendige grep for å kompensere for svikten i annonsemarkedet, lavere papirbaserte inntekter og det underliggende kostnadspresset, forklarer Koch.

Konsernet forventer at tiltakene gir en samlet bruttobesparelse på 300 millioner kroner i helårseffekt fra 2025, sammenlignet med kostnadsbasen i 2022. Effekten i 2024 vil være omtrent 250 millioner kroner.

Resultatet etter avskrivninger viste også en liten på noen millioner kroner til 61,3 millioner kroner. 

Les også: Polaris får 700 millioner i utbytte etter Finn-salg: - Timingen var god

Her ser du alle tallene til Polaris Media for årets første kvartal. Alle tall i MNOK. 

Polaris Media 2024  2023 Endring i %
Omsetning 869,3  891,0 - 2
Driftsresultat  61,3      58,5 + 5
Resultat før skatt  -29,6 -65,2          -