Den nye humorserien til Warner Bros. Discovery (WBD) «MILF of Norway» slippes på strømmetjenesten Max når den lanseres i Norge og en rekke andre europeiske land 21. mai.

Det er skuespiller Mariann Hole som spiller hovedkarakteren Lene i serien, og kan med det bli hele Europas «MILF». Til Kampanje «beklager» hun tittelen på serien.

- Unnskyld. Ikke google det. Det må du ikke gjøre. Da kommer det opp mye rart, sier Hole lattermildt.

Kampanje møter Hole under Max-lanseringen mandag kveld.

- Men det er du som spiller MILF-en?

- Ja, det gjør jeg. Det er et veldig bra manus skrevet av Cathinka Nicolaysen og Christian Owe med Rune Langlo på regi, sier Hole som beskriver serien som både mørk og morsom.

MILF er et slanguttryk som i utgangspunktet er et akronym, men som i all hovedsak blir brukt for å beskrive en attraktiv middelaldrende kvinne.

Les også: Norsk humordrama får internasjonal lansering på Max

- Drømmeprosjekt
Hole har blant annet Viaplay-seriene Wisting og Made in Oslo i tillegg til TV 2-serien Ammo på CV-en. Nå kan hun også legge til at hun har spilt MILF.

- Hva tenkte du da du fikk tilbudet om å spille en MILF?

- Jeg må ærlig innrømme at jeg tenkte at det her var en rolle jeg hadde lyst til å se i serien, men kanskje ikke så lyst til å spille, sier Hole og fortsetter:

- Men det ble et drømmeprosjekt. Det er litt skummelt å ha passert 40 og være hele Norges MILF, men serien er mye mer enn bare tittelen.

Spiller Milf'en:

Mariann Hole spiller hovedrollen i serien MILF of Norway. Serien skal ut i Europa på strømmetjenesten Max. Foto: Eivor Eriksen.

Blir dubbet til flere land
Hole spiller mot Trond Fausa i serien som varer over åtte episoder.

- Den skal vises i flere markeder. Hva tenker du om det?

- Den har blitt litt større enn utgangspunktet, og det er gøy. Den skal dubbes til forskjellige land så det er spennende. Man vet aldri helt hva man er på, sier Hole.

- Du har ikke noe imot at serien vises i et større marked enn Norge?

- Nei, jeg tenker at det er kjempegøy, sier Hole.

- En spiss tittel
Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i WBD forteller at han har troen på at serien utover det norske markedet. Han har foreløpig ikke tall på nøyaktig hvor mange andre land serien blir tilgjengelig i.

- Serien forteller om et behov for å bli sett som jeg tror er ganske universelt. I tillegg spilles den ut som en komedie, sier Vatn til Kampanje.

- Det er en spiss tittel, men man ser at det ligger noe mer bak, fortsetter han.

Da Vatn talte til deltakerne av Max-lanseringen mandag var han stolt over å kunne sende serien ut i et internasjonalt marked.

- Vi synes det jo er stas at en norskprodusert serie skal ut i Norden og hele Europa, så får vi se hvor den eventuelt går videre. Vi ser mange store internasjonale titler her. De får vi, men nå får vi også sjansen til å vise hvor flinke norske produsenter er og at vi kan få titler ut i verden.