...

Håper Giske tar inn radio-signaler

Britene vil digitalisere radiomarkedet innen 2015. - Håper dette vil påvirke norske myndigheter, sier Live Kaldestad i Digitalradio Norge.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 17.06.2009 kl 11:34 Oppdatert 27.08.2010 kl 13:03

Tips en venn på e-post:

Foto: Scanpix.

Britiske myndigheter vil ha både radiokanaler og folket over fra det analoge FM-nettet til det digitale på DAB-nettet. I går ettermiddag ble rapporten «Digital Britain» lagt fram for det britiske parlamentet, og i denne foreslår den britiske regjeringen blant annet at alle nasjonale radiostasjoner skal gå over fra FM til DAB innen 2015.

Her kan du lese rapporten

Selve overgangen fra det analoge til det digitale nettet vil bli annonsert to år i forkant og vil ikke skje før 50 prosent av radiolyttingen skjer via digitale apparater. Regjeringen setter også som krav at DAB må ha en dekning på 90 prosent i Storbritannia før landet går fra analogt til digitalt. Den britiske regjeringen håper at målene er nådd i løpet av 2013, slik at overgangen kan gjennomføres i 2015

Les også: Giske vil ikke gravlegge FM-radioen

Les også: Bjerkaas: - Digitalradio må komme

Håper det påvirker norske prosesser
Her i Norge gleder organisasjonen Digitalradio Norge seg britenes digitaloffensiv, og håper at norske myndigheter med kulturminister Trond Giske i front merker seg signalene fra Storbritannia.

- Vi vet at Giske følger med på digitaliseringen av radio, og vi håper at dette vil påvirke prosessene i Norge også, sier Live Kaldestad, daglig leder i Digitalradio Norge, til Kampanje.

Hun sier videre:

- Det er veldig interessant og gledelig det som nå skjer med med digitalradio i Storbritannia. Den britiske regjeringen legger en ambisiøs plan for overgang fra analog radio til digital radio. Britene har skjønt at det ikke har noen hensikt å bruke mer penger på FM-radio og at det nå er digital radio som gjelder. Britene har kommet langt allerede. Gå du inn på en elektronikkbutikk i England i dag, er det ikke lett å finne en FM-radio, sier hun.

For å få fart på digitaliseringen av det britiske radiomarkedet, sørger landets myndigheter for å øke presset på bilbransjen. Myndighetene vil at alle nye biler som selges i Storbritannia i årene framover skal ha digitalradioer innen 2013. Det samme målet banket franske myndigheter igjennom i vår.

Selv om DAB har slått an blant britiske radiolyttere, bruker fortsatt flertallet analoge apparater. 20,1 prosent av radiolyttingen skjedde via digital radio i første kvartal i år. DAB er den mest populære digitale radioplattformen, med 12,7 prosent av den digitale radiolyttingen.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.