Yahoo leter etter Microsoft-utgang

Ledelsen i Yahoo håper fortsatt at de slipper unna klørne til Microsoft. Så langt har alle de hvite ridderne skygget unna.

Jens_Egil Heftøy
Publisert 06.02.2008 kl 13:58 Oppdatert 27.08.2010 kl 13:26

Tips en venn på e-post:

Siden Microsoft offentliggjorde sitt oppkjøpstilbud på Yahoo fredag har nettselskapets grunnlegger Jerry Yang forsøkt å finne alternativer. Selv om tilbudet på 233 milliarder kroner er betegnet som meget godt er ikke Yahoo-ledelsen spesielt interessert i å bli oppkjøpt av Microsoft.

Blankt nei fra Murdoch
Men analytikerne mener det ikke finnes mange andre muligheter for Yahoo. En etter en har potensielle oppkjøpere lagt ned våpnene. News Corp-eier Rupert Murdoch sa senest på selskapets resultatpresentasjon denne uken at det ikke er aktuelt for dem å legge inn et motbud.

Les også: Touchdown for Murdoch

Nettgiganten Google har gått kraftig ut mot Microsofts oppkjøpsplaner og mener det vil være svært skadelig dersom programvareselskapet får kontroll over Yahoo. Google viser blant annet til at Microsoft historisk har benyttet svært tvilsomme forretningsmetoder og frykter at dette skal overføres til nett.

Som alternativ har Google lansert ideen om et tett samarbeid med Yahoo for å hjelpe selskapet. Eksperter i konkurranserett sier til Wall Street Journal at et slik kameratskap neppe vil bli godkjent av myndighetene. Yahoo og Google er USAs største nettsteder, derfor er det utenkelig at konkurransetilsynet vil godkjenne et nært samarbeid.

Selger annonseplassen?
New York Times skriver at en mulig modell er at Google kjøper rettigheter til å selge annonser på Yahoos søkemotor. Google får langt bedre betalt for sine søk enn det Yahoo klarer, og derfor vil en slik avtale gi Yahoo solide inntekter nok til å kunne fore aksjonærene med utbytte.

Hvis aksjonærene i Yahoo får tilstrekkelig med utbytte vil interessen for å selge til Microsoft være mindre.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.