Hildrum fyller på med fotball

Få timer før den nye fotballavtalen ble presentert i går, sikret TV 2-sjef Alf Hildrum seg en enda større bit av medierettighetene. Nå kan betal-tv-kampene søndag stå for tur.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 07.07.2008 kl 20:35 Oppdatert 27.08.2010 kl 13:32

Tips en venn på e-post:

- Hvor skal vi stå?

TV 2-sjef Alf Hildrum fikk hovedrollen og inntok plassen i sentrum sammen med fotballpresident Sondre Kåfjord da rettighetsvinnerne og toppene i fotball-Norge entret gressmatten på Ullevål stadion i går ettermiddag. Under fotoseansen på landslagsarenaen fortalte Hildrum om en telefonsamtale med TV 2s lidenskaplige sportsanker Davy Wathne, og generalsekretær Karen Espelund, NRKs mediesjef Øyvind Lund og fotballpresident Sondre Kåfjord spisset ørene.

- Jeg fortalte på telefon til David Wathne at han nå måtte søke jobb i Lyse. Da ble det helt stille i den andre enden, sa Hildrum.

- Ja, er han opptatt av denne avtalen? spurte Kåfjord.

- Om han er opptatt av det? Ja, natt og dag de siste seks ukene, svarte Hildrum kontant.

Avtale signert mandag
Fotball-monopolet til TV 2 og Telenor ryker, men Hildrum og den øvrige TV 2-ledelsen har i løpet av de siste dagene spilt kortene godt. Fredag og i går falt de siste bitene på plass for Hildrum og TV 2, noe som sikrer TV 2 fotballkampen som sendes hver søndag klokken 20.00 og internettrettigheter. Det kommer i tillegg til mandagskamp på TV 2 Zebra, landskamper, Toppserien for kvinner og fotballmagasinet søndag kveld.

- Vi har forhandlet med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball helt til siste slutt, det var forhandlinger både fredag og mandag. Kjøpet av søndagskampen fra Lyse skjedde etter forhandlinger med NFF og NTF. Også avtalen om webrettigheter kom på plass helt på slutten, vi signerte mandag formiddag, forteller Hildrum til Kampanje.

- Langt billigere for TV 2
Det var en godt fornøyd TV 2-sjef som kom til pressekonferansen til Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) i går.

- TV 2 blir den største rettighetshaveren av norsk fotball også i kommende periode og seerne våre kan glede seg til mye god norsk fotball fra TV 2, på tv, web og mobil, sier Hildrum.

- Du var ikke så fornøyd onsdag i forrige uke?

- Onsdag sa jeg at det ikke var noen god dag for TV 2, og jeg beklager at budet vi la inn sammen med vår nåværende partner Telenor ikke vant fram. Nå ser det ut som vi har fått på plass en bra løsning for tv, vi har en pakke for nettet, men vi mangler betal-tv-kampene på søndagene. Totalt sett får vi et fotballtilbud til våre seere neste år som er omtrent like bra som det er nå, forteller Hildrum, og legger til:

- Men det blir langt billigere for TV 2, sier toppsjefen.

Kan kjøpe flere kamper
Energiselskapet Lyse, som har sikret seg rettighetene til søndagskampene, har allerede solgt kampen som går klokken 20.00 hver søndag til TV 2, og betal-tv-kampene som sendes klokken 18.00 søndager kan også havne på TV 2s betal-tv-plattform.

- Det har gått veldig fort dette, også for oss i TV 2 og vi mangler en del informasjon om dette. Men jeg hører hva som blir sagt og vi får se om det kan være mulig å bli enig om en avtale. Dette må vi finne ut av etter hvert, men det er en mulighet for at betal-tv-kampene som når går på TV 2 Sport kan fortsette der i neste avtaleperiode, sier Hildrum.

Dermed ser det nå lysere ut for TV 2s betal-tv-plattform enn for en uke siden.

På NFFs pressekonferanse mandag ettermiddag sa markedsdirektør i Lyse, Grethe Høiland, at selskapet så langt ikke har planer for hvordan klokken 18-kampene skal distribueres.

- Vi skal legge en forretningsplan med Fotballforbundet. Den tar vi på sensommeren, sier Høiland.

Men både Lyse, NFF og NTF ga klart utttrykk for at søndagskampene skal selges. Da vil aktører som TV 2, MTG/Viasat og Telenors Canal Digital være aktuelle.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.