...

- Noen har betalt fryktelig mye

Dagbladet er den eneste av de store mediehusene som står uten rettigheter til norsk toppfotball neste år. – Selv fotball kan bli for dyrt, sier konserndirektør John Arne Markussen.

Jens_Egil Heftøy
Publisert 08.07.2008 kl 11:13 Oppdatert 27.08.2010 kl 13:32

Tips en venn på e-post:

Alle de store norske mediehusene var representert da Norges Fotballforbund i går presenterte medieavtalen for de neste fire årene. Alle, med unntak av Dagbladet. Avishuset mislyktes i forsøket på å sikre seg nettrettigheter til toppfotballen.

- Vi la inn et spennende og godt bud. Men må bare konstatere at det ikke var nok. Det betyr også at noen har betalt fryktelig mye, sier konserndirektør John Arne Markussen.

For dyrt
Dagbladet gikk sammen med Microsoft i kampen om fotballrettighetene på internett, men måtte se seg slått av "Schibsted-alliansen" og TV 2. Markussen forsikrer at det ikke betyr at Dagbladet.no tar fotballfri de neste årene.

- Dagbladet er sterke på fotball og vil fortsatt være sterke på fotball. Men også fotball kan bli for dyrt og det ble det, sier Markussen.

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har regnet med inntekter på 200 millioner kroner fra abonnementssalg på nett og tv de kommende fire årene. I tillegg kommer de 1,2 milliardene som mediehusene betaler direkte.

Hard konkurranse
- TV 2 har til nå hatt monopol på fotball og ikke klart å tjene penger på det. Hvordan skal det gå nå hvor konkurransen er skjerpet både på flere plattformer, men også innad på plattformene. Det skal litt til for å tjene inn dette, sier Markussen.

Markussen legger til at han gjerne skulle hatt nettrettighetene til fotball, men at det var uaktuelt når prisen ble så høy som den ble. Han utelukker imidlertid ikke at avishuset vil se seg om etter andre rettigheter de kan kjøpe, gjerne i samarbeid med Microsoft.

- Gjennom dette arbeidet har vi etablert en del relasjoner og hatt interessante samtaler med flere, sier Markussen.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.