Skal vinne kampen om tv-formatene

Nordisk Film ypper seg i kampen om de beste tv-konseptene. Egmonts tv-produksjonsselskap oppretter en internasjonal avdeling og skal erobre det internasjonale tv-markedet med kjøp og salg av tv-formater.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 11.01.2007 kl 12:46 Oppdatert 27.08.2010 kl 14:17

Tips en venn på e-post:Egmonts tv-produksjonsselskap Nordisk Film oppretter en internasjonal avdeling for å styrke sin posisjon i det internasjonale tv-produksjonsmarkedet. Nordisk Film er en av de største, nordiske tv-produsentene i et markeder der flere av de nordiske mediekonsernene kjemper om kjøp og salg av tv-formater.

Nå ansetter Nordisk Film Karoline Spodsberg som internasjonal direktør.

– Det er min ambisjon å gjøre isbjørnen like sterk internasjonalt som den er i alle de nordiske landene, sier Spodsberg.

Jan Salling skal ha ansvaret for salg og forretningsutvikling og sammen skal de jakte på de neste tv-suksessene og ikke minst selge Nordisk Film-konsepter som «Heia Tufte», «71º Nord» og «Britain’s Psychic Challenge».

– Dette betyr vi styrker oss både på kjøp og salg. Tidligere er dette noe hvert land har gjort mer eller mindre på egenhånd. Nå kan vi opptre som en sterk, nordisk aktør istedenfor at vi gjør dette hver for oss land for land. Det er særlig gunstig i forhold til å sikre seg viktige opsjoner, sier utviklingssjef Kim Bjørnqvist i Nordisk Film til Kampanje.

Konkurransen om de store tv-formatene som «Idol» og gameshow som «Deal or no deal» blir bare tøffere og tøffere, og jo større muskler dess bedre. Bjørnqvist viser til at når giganter som Fox, BBC og Freemantle selger sine nyeste tv-konsepter på det internajonale markedet, gjøres det oftere større internasjonale avtaler enn avtaler land for land.

– Norge blir et veldig lite land i denne sammenheng, sier Bjørnqvist.

Men også i forhold til salg av egenutviklede programkonsepter som «Ville vesten», er det penger å spare når Nordisk Film oppretter en nordisk avdeling.

– Det kommer til å bli mer penger igjen til utvikling, sier Bjørnqvist.

Skal bli ledende
Etableringen av den internasjonale avdelingen i Nordisk Film er del av strategiplanen til tv- direktør Jacob Houlind i Nordisk Film.

– Dette er et skritt som er helt i tråd med vår strategi og understreker vår ambisjon om å plassere Nordisk Film TV i en ledende position på den internasjonale tv-arenaen, sier Houlind.

Siden han tok over har Houlind har blant annet bygget opp en ny, nordisk organisasjon noe som ifølge Nordisk Film har resultert i en inntektsvekst på 20 prosent. I 2005 hadde Nordisk Film en samlet omsetning på snaue tre milliarder kroner.

Direktøren for den nye, internasjonale avdelingen, Karoline Spodsberg, har mye internasjonal tv-erfaring. Hun kommer fra stillingen som Program Manager hos TV3 i Danmark og har tidligere hatt en ledende stilling i Zodiak Television World.

– Dette er en drømmejobb. Nordisk Film er et fantastisk firma med en spennende historie, med mange dyktige, engasjerte medarbeidere og et høyt kreativt nivå. Et strategisk fokuspunkt for min nye afdeling vil være at udnytte synergierne i forhold til de enkelte produksjonsavdelinger og deres markedsposisjon, sier Spodsberg.

Jan Salling kommer fra en stilling som viseadmninistrerende direktør i Zodiak Television World og har tidligere vært toppsjef i MTV Production

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.