Red-redaktør til Kamille

Nyheten om at damebladet Red legges ned er ikke mange dagene gamle før det nå er klart at Red-redaktør Gjyri Helén Werp er hentet inn til stillingen som sjefredaktør i Kamille.

Publisert 07.07.2006 kl 08:02 Oppdatert 30.08.2010 kl 10:57

Tips en venn på e-post:

I forrige uke ble det klart at Hachette Filipacchi og forlagsdirektør Signy Fardal legger ned kvinnebladsatsingen Red, på grunn av sviktende løssalg og annonseinntekter som ikke står i stil med de ambisøse budsjettene i bladforlaget. Ukebladdirektør Tore Sannum i Hjemmet Mortensen har samtidig en stund vært på jakt etter ny sjefredaktør til Kamille, etter at Wenche Haugsand tidligere i sommer gikk til en stilling som forlagssjef i Bladkompaniet.

Nå har Sannum funnet sin sjefredaktør i tidligere Red-redaktør Gjyri Helén Werp.

– Konkurransen er knalltøff. Det var 42 dameblader, nå er det bare 41 som konkurrerer om det samme markedet. Vi ansatte Gjyri Helén Werp fordi vi har sansen for det håndtverket som hun utførte i Red, sier Sannum til Kampanje.

Til tross for at Red aldri ble noen suksess i det norske bladmarkedet, har Sannum tro på at Werp er den som er best egnet til å overta etter Wenche Haugsand, men han varsler ingen store endringer i Kamille-konseptet som følge av redaktørbyttet.

– Innenfor konseptet Kamille, får sjefredaktøren frie hender, sier Sannum.

Nedleggelsen av Red fører til at Hachette Filipacchi må kvitte seg med 12 årsverk, og de ansatte vil få tilbud om sluttpakker i løpet av sommeren. Medierådgivere Kampanje har snakket med tror ikke Red vil bli det eneste kvinnebladet som vil måtte gi tapt for den knalltøffe konkurransen i dette markedet, men Sannum tror Kamille vil greie seg bra.

– Kamilles økonomi ligger for tiden på et bedre resultat enn budsjett, og utviklingen går bedre enn forventet. Konkurransefortrinn med hensyn til markedsføring i egne blader, og aktiv reklamekampanje på tv allerede fra lanseringstidspunktet i fjor sommer har brakt resultater, sier Sannum.

Nettopp manglende markedsføring, i tillegg til en begrenset distribusjon, ble trukket fram som noe av forklaringen på at Red ikke overlevde. Hjemmet Mortensens Kamille distribueres i motsetning til Red gjennom Bladcentralen, med 7500 utsalgssteder, og ifølge Sannum selger bladet bra. Han vil imidlertid ikke ut med salgstall.

– Det er ingenting som tyder på at Kamille er noe annet enn en vellykket lansering innenfor sin nisje. Kvinner kjøper magasiner for å hygge og kose seg, sier Sannum.

På forsiden nå


...

SMFB og Try kjemper om reklamepris

SMFB og Try/Apt stiller med nesten like mange vinnersjanser i New York Festivals.

...

- Jeg er ferdig med tv-bransjen

Etter 20 år i norsk tv-bransje er det nok. Nå byttes tv-produksjon ut med kreativ jobbing i marketingselskap i Aller Media-sfæren.

...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.