...
Håper de lykkes: Sjefredaktør Amund Djuve ønsker gamle kolleger lykke til med avisetableringen. Foto: SCANPIX

Tror ny Oslo-avis får det tøft

En rekke tidligere ansatte i Dagens Næringsliv lanserer Oslo Business Memo. Amund Djuve frykter ikke konkurransen. - Avisen må skille seg ut, sier medieekspert.

Publisert 29.09.2010 kl 13:57 Oppdatert 29.09.2010 kl 16:23

Tips en venn på e-post:

En rekke tidligere ansatte i Dagens Næringsliv (DN), med Magne Otterdal og Per Gjørvad i spissen, skal lansere papiravisen Oslo Business Memo. Så langt er 15 personer tilknyttet avisen som i første omgang vil komme med én papirutgave i måneden, men med mål om ukentlige papirutgaver. Fra og med uke 40 i år vil de publisere daglige nyheter på nettsiden, forteller Gjørvad til Kampanje.

- Vi skal lansere en økonomi- og næringslivsavis for Oslo-området, sier Otterdal til Finansavisen.

Otterdal og Gjørvad er hovedeiere og utgivere av avisen.

- Vi var begge ledere i DN, men hoppet av for et og et halvt år siden og investerte deler av sluttpakkene våre i dette prosjektet. Det er ikke snakk om store beløp, men noen hundre tusen kroner, sier Otterdal til Finansavisen.

Med lave driftskostnader og ingen fast ansatte vil papiravisen i første omgang bli adressert til 10.000 bedriftsledere. De som følger avisen på nettet, må registrere seg som abonnent.

Djuve: - Hyggelig om de lykkes
Sjefredaktør Amund Djuve i DN kommenterer avissatsingen slik:

- Det er to sympatiske og flinke karer som står bak dette prosjektet. Jeg ønsker dem alt godt og det ville være veldig hyggelig for dem om de lykkes, sier Djuve til Kampanje.

Djuve frykter ikke Oslo Business Memo og DN ikke kommer til å foreta seg noe for å møte konkurransen fra den nye utfordreren.

- Trang nisje
En av landets fremste eksperter på avismarkedet. Erik Wilberg, spår et tøft liv for den nye avisen.

- De går inn i en nisje som er ganske trang fra før. Hvis de skal lykkes, må de lage et produkt som skiller seg ut. Jeg håper de har gjort analyser som gir en pekepinn på hvordan de skal lage et annerledes avisprodukt. Differensiering er nøkkelordet. De må lage et differensiert produkt som oppleves relevant for målgruppen. Jeg ser at de peker på at mediedekningen i de større næringslivsavisene er dominert av de store børsnoterte selskapene. Det kan nok hende at det er en mulighet for en liten avis i underskogen av mindre selskaper. For denne avisen vil det uansett handle om at de greier å presentere interessante historier, satt sammen i et differensiert produkt. Mulighetene for det er ikke så store. Det er min spontane analyse, sier førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og konsulent Erik Wilberg til Kampanje

Wilberg understreker at han kun kjenner avisplanene gjennom omtale i Finansavisen i dag.

- Har DN og Finansavisen noe å frykte?

- Nei, det tror jeg ikke. Finansavisen har Trygve Hegnar og sin posisjon i markedet mens DN er lokomotivet, sier Wilberg, som mener de nye avisutgiverne burde ha satset på mobile plattformer.

- Spørsmålet er om den antatte målgruppen til den nye avisen har tid til å lese nok en papiravis? Det står ingenting om hva de tenker om elektronisk distribusjon, som for eksempel iPad. Utgiverne burde nok allerede fra starten tenkt på applikasjoner. Jeg skulle tro at hver eneste businessmann har en smartelefon. Og snart vil mange av dem ha en iPad, sier Wilberg.

På forsiden nå


...

SMFB og Try kjemper om reklamepris

SMFB og Try/Apt stiller med nesten like mange vinnersjanser i New York Festivals.

...

- Jeg er ferdig med tv-bransjen

Etter 20 år i norsk tv-bransje er det nok. Nå byttes tv-produksjon ut med kreativ jobbing i marketingselskap i Aller Media-sfæren.

...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.