...
Vil ha mer: I dag tar Apple 30 prosent av app-inntektene mens innholdsleverandøren i ulike kategorier får 70 prosent. I dag ble det kjent at VG jobber med å omgå betalingsløsningen til Apple. Foto: SCANPIX

- Mange har mye å lære av VG

- Altfor mange medieaktører tar for lett på oppgaven med å skape egne betalingsløsninger for mediebrett, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 23.11.2010 kl 14:49 Oppdatert 23.11.2010 kl 15:30

Tips en venn på e-post:

I forrige uke advarte kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i GimCom norske innholdsleverandører mot Apple-dominans.

- Jeg har absolutt ikke noe imot Apple, som har vært og er fenomenalt flinke, og jeg har selv hatt iPhone en god stund. Men vi som er opptatt av medieinnhold bør se hva som har skjedd i maktforholdet mellom distributører og innholdsleverandører på for eksempel tv. Her er det blitt en uheldig ubalanse som viser seg å være vanskelig å rette opp, sa Gimnes til Kampanje.

I dag tar Apple 30 prosent av app-inntektene mens innholdsleverandøren i ulike kategorier får 70 prosent. I dag ble det kjent at VG jobber med å omgå betalingsløsningen til Apple. VGs betalingsmodell ligner mer på den løsningen som Financial Times og Wall Street Journal har valgt, skriver Dagens Næringsliv. Da registrerer man seg med personopplysninger og bankkort, hvorpå avisen selv trekker abonnementsbeløpet direkte fra kortet uten at Apple forsyner seg av store deler av pengene.

- Vi er i dialog med Apple om betalingsløsning og hvordan vi skal løse dette, sier administrerende direktør Tor Jacobsen i VG Mobil til Dagens Næringsliv.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes roser VG.

- Det er godt å se at det er aktører blant innholdsleverandørene som tar helheten knyttet til det å satse på mediebrett på alvor. Altfor mange ser ut til å ta for lett på oppgaven relatert til betalingsløsninger og som vil få en kraftig rekyl senere på grunn av dårlig håndverk og planlegging. Mange har mye å lære av VG. De tenker langsiktig og langt lenger enn det nesen rekker. På sikt vil det gi resultater, sier Gimnes til Kampanje.

Han mener flere må gjøre det samme som VG: Utfordre Apple og andre mediebrettprodusenter:

- Det er også viktig å utfordre Apple og andre mediebrett-leverandører på betalingsløsning og modell for inntektsfordeling. Hvis innholdsleverandørene viser ryggrader som visse seigmenn innehar, så vil de bli snurt for vesentlige inntekter i tiden fremover. Det er nå man må begynne kampen om inntektsfordelingen – og kampen om å få nærkontakt med kunden. Denne kampen må ikke utsettes. Det er en viktig kamp for at innholdsleverandørene på sikt skal ha inntekter nok til å investere i godt innhold. Mediebrettleverandørene vil også være svært avhengig av at innholdsleverandørene produserer et godt og rikholdig innhold. Uten innhold, ingen mediebrettsuksess, sier Gimnes.

Han mener VGs strategi bør følges tett av konkurrerende aktører.

- Den jobben som VG nå ser ut til å gjøre, vil være en investering som de ikke kommer til å angre. Mens mange andre kommer med lesebrett, har VG planer om å levere oppdateringer og levende bilder, nemlig et mediebrett. Når man i tillegg ser at VG er opptatt av å få kontakt med kunden og ikke nødvendigvis overlate den jobben til Apple og andre, så viser det strategisk innsikt. Flere burde tenkt like helhetlig som VG på dette området.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.