...
Foto: TVNorge

Topper laget med TV 2-stjerner

TVNorge-sjef Harald Strømme samler et elitelag bestående av norske komikere. Planen er å gjøre livet enda surere for TV 2 i jakten på tv-seerne neste år.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 01.12.2010 kl 08:09 Oppdatert 01.12.2010 kl 10:40

Tips en venn på e-post:


...
Fremgang: TVNorge-sjef Harald Strømme sier TVNorge-familien vokser mest i det norske tv-markedet for tiden.
...
Blir sentral: TV 2-profil Thomas Giertsen blir sentral i TVNorges programtilbud neste år.
...
Tilbake på TVNorge: Kristian Ødegaard og Espen Eckbo har de siste årene vært å se på TV 2. Neste år skal de i gang med julekalender på TVNorge og blir å se i det nye programmet «Roast».

Thomas Giertsen, Espen Eckbo, Lene Kongsvik Johansen, Atle Antonsen, Kristian Valen og Kristian Ødegaard er noen av komikerne tv-seerne kommer til å møte på TVNorge neste år.

- Et stjernelag av norske komikere, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

Det var nok derfor ikke tilfeldig at TVNorges toppsjef Harald Strømme inviterte annonsører og reklamekjøpere til en presentasjon av kanalens programtilbud neste år på Latter på Aker Brygge tirsdag kveld.

- Vi skal bli Norgesmester i humor og humorsatsingen består av en fin blanding av nye og kjente fjes som skal få oss til å le. Vi har mye morsomt og bra på sendeskjemaet for neste år, sier administrerende direktør Harald Strømme i TVNorge til Kampanje.

Det var i april i år at TVNorge-sjefen signerte de to TV 2-stjernene Thomas Giertsen og Espen Eckbo som del av planen om å øke satsingen på humor på TVNorge. Humor blir derfor kanalens største satsingsområde neste år.

- Det ville være tåpelig å ha folk som Giertsen og Eckbo på lønningslisten uten å bruke dem, smiler Strømme.

Giertsen bak storsatsing
Hele fire humorsatsinger kommer på skjermen neste år på TVNorge og det er mer enn noen gang, og Thomas Giertsen kommer til å være sentral i den kanskje største av dem. En av TVNorges største satsinger neste år «Roast», et program hvor kjente fjes får gjennomgå i en dissing utført med mye kjærlighet og humor. Etter det Kampanje skjønner kommer også flere av TVNorges nye stjernelag på humor til å dukke opp i serien som skal tas opp på Chat Noir. Programmet har vært en suksess i Sverige.

- Et av programmene vi gleder oss mest til neste år er «Roast». I Sverige heter programmet ”Roast på Berns” og det har blitt en høytid, sier programdirektør Eivind Landsverk.

I tillegg til «Roast» jobber Kristian Ødegaard og Espen Eckbo med oppfølgeren til «Nissene på låvene», en julekalender som ble en stor suksess for ti år siden, og allerede fra i dag av dukker en annen TV 2-komiker, Atle Antonsen, opp på TVNorge i julekalenderen om den unge Fleksnes.

- Gjennombrudd på TVNorge
Strømme mener det blir feil å si at TVNorge henter kjente TV 2-komikere til kanalen.

- Fellesneveren er at de har begynt sin karriere i TVNorge. Espen Eckbo, Thomas Giertsen og Kristian Ødegaard har alle hatt sitt gjennombrudd på TVNorge. Dette er kjente TVNorge-fjes og det var programmer som «Mandagsklubben» som gjorde de til stjerner, sier Strømme til Kampanje.

Andre humorsatsinger TVNorge-sjefen i går kunne presentere foran neste år var «Bingobanden» og «Kongsvik ungdomsskole» med komiker Lene Kongsvik Johansen og «Blackout» med Synnøve Skarbø. Men på sendeskjema neste år kommer også en ny kjendisversjon av «71º Nord», «Sinnasnekker'n», dokumentarserien «Politiet» og «Gullungene».

- TVNorge-familien vokser mest
Strømme sier TVNorge har vært inne i en god stim de siste sesongene og viser frem foiler som alle viser at TVNorge som eneste norske, kommersielle tv-konsern har hatt vekst i tv-markedet i år. I TVNorges målgruppe (12-44) har kanalen økt sine andeler med 11 prosent så langt i år og i november var veksten på hele 35 prosent. Samtidig viser TVNorge til at TV 2 Gruppen og MTG gått tilbake.

SBS-gruppen er ifølge TVNorge-sjefen Harald Strømme det norske tv-konsernet som vokser mest for tiden.

- Vi vokser mest, og vi kommer til å vokse også i 2011. En indikasjon på det er november-tallene. I målgruppen vår vokser vi med 34 prosent, sier Strømme

TVNorge-sjefen sier fremgangen kommer som en konsekvens av beslutningen om å kutte nyhetene og lanseringen av den nye kanalen Max. Som ny TVNorge-sjef var Strømme raskt ute med å legge ned TVNorge-nyhetene og dermed spare 80 millioner kroner. Penger kanalen nå legger i ny, norsk underholdning.

- Hvor mye går med til å betale TVNorges nye stjernelag på komi-siden?

- De har ikke kommet til TVNorge på grunn av lønningen og ser det på de store programbudsjettene til en kommersiell tv-kanal så er det ikke personlige honorarer som avgjør om du «make it or break it». Folk som Thomas og Espen velger oss fordi de har tro på TVNorge og vil være del av den offensive planen vi legger til grunn, sier Strømme.

- Hvor høyt sikter dere neste år?

- Vi har et mål om at alle tre kanalene skal vokse i 2011, sier Strømme.

- Konkurransen neste år blir ingen «walk in the park» og alle har lyst til å være gode. Men skal vi være med i den konkurransen trenger vi profiler og karakterer kan knyttes til TVNorges merkevare, sier Strømme.

- Tar ikke seieren på forskudd
- Blir humor den viktigste bærebjelken for TVNorge neste år?

- Jeg føler vi maler med en bredere palett enn som så. Vi har programmer som «Politiet» og «71º Nord» og har mer enn humor. Men det vi sier er at dette skal være et område hvor vi er best. Vi tar ikke den seieren på forskudd, men har vi ambisjoner om å være best så blir vi sannsynligvis veldig gode, sier Strømme.

- Er neste å hente komikerne i «Torsdag kveld i Nydalen» på TV 2?

- Vi skal gi honnør til TV 2 får å ha utvist en tålmodighet vi nok ikke ville hatt og jeg er veldig imponert over den jobben TV 2 har gjort med med dem. Men sparker TV 2 dem på dør, så... sier Strømme.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.