...

- Lanserer i en motbakke

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes spår tøffe tak for gravemagasinet Plot. - Men jeg er glad noen har vilje til det, sier han.

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 08.04.2011 kl 11:51 Oppdatert 11.04.2011 kl 07:18

Tips en venn på e-post:


...
Negativ trend: Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes har god kjennskap til bladmarkedet og tror gravemagasinet Plot vil få det tøft.

Denne uken ble magasinet Plot lansert. I motsetning til de fleste andre nylanseringer i bladhyllene, skal Plot dyrke den undersøkende og gravende journalistikken, og utgis av det nyetablerte Dybdeforlaget.

Les mer: - Annonser er en «x-faktor»

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i GimCom har lang erfaring fra bladmarkedet, blant annet som forlagsredaktør i Se og Hør Forlaget og som redaktør i Kampanje. Han spår tøffe tak for gravemagasinet.

- Plot lanseres i en motbakke. For det første er betalingsviljen på print på vei ned, for det andre er lesetiden på print også på vei nedover. Det er klart at det er veldig tøft å lansere i en slik tid. Jeg ville ikke ha satset pengene mine på et slikt prosjekt, men jeg er veldig glad for ar noen har vilje til det. Jeg håper dette går bra, men det blir tøffe tak, sier han til Kampanje.

Forskjell på ord og handling
Selv om Gimnes tror den negative trenden for printprodukter koblet med en svak distribusjon kan gjøre tilværelsen utfordrende for Plot, understreker han at han synes det er en spennende satsing.

- Jeg synes det er positivt at det tas ut produkter som er rettet mot hjernen og ikke bare til hjertet. Det er også positivt at det kommer fra et forlag ingen har hørt om. De fleste blader som lanseres i dag, og som ikke er organisasjonsblad, kommer enten fra Aller, Egmont Hjemmet Mortensen eller Bonnier. Det kommer også fra et veldig godt redaksjonelt miljø i Stavanger.

- Fyller Plot et tomrom i markedet?

- Det gjenstår å se. Vi lever i et mediesamfunn som blir mer og mer orientert mot underholdning. Det vil skape plass til de som gjør det motsatte. Men vi lever i et lite land og det er mange som sier de ønsker dybde, dybde og atter dybde, men det er stor forskjell på hva man sier og hva man er villig til å betale for.

Tror på leselysten
Redaktørene Jo Moen Bredeveien og Knut Gjerseth Olsen har på sin side tro på at leselysten fortsatt lever i beste velgående.

- Færre leser papiraviser, men boksalget går bra. Vi tror ikke folk flykter fra papiraviser fordi de ikke vil lese. Uten at vi har gjort noen undersøkelser på det, sier Olsen.

For sikkerhets skyld gjøres Plot også tilgjengelig som en applikasjon på iPad i løpet av de nærmeste dagene.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.