...
Forventet: - Så stort som volumet er på Facebook vil være naturlig at folk kobler av, sier tidligere Gulltaggeneral Helge Tennø i SDG. Foto: Jarle Naustvik

- Et sunnhetstegn at Facebook faller

Facebook-ekspertene er uenige om hva flukten på 100.000 brukere i Norge betyr. Facebook selv benekter et brukertap. Delta i debatten!

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Profil E-post
Publisert 15.06.2011 kl 07:10 Oppdatert 16.06.2011 kl 07:58

Tips en venn på e-post:

Facebook nærmer seg 700 millioner brukere verden over, men Norge er et av landene som bremser veksten. Mer enn 100.000 norske brukere forlot det sosiale mediet i mai, skriver nettsiden Inside Facebook.

Les mer: Folk forlater Facebook

I USA mistet nettstedet 6 millioner brukere, og også i Canada, Storbritannia og Russland faller interessen. Planner i Scandinavan Design Group og tidligere Gulltaggeneral, Helge Tennø, mener den minskende interessent i Norge er som ventet.

- Så stort som volumet er på Facebook vil være naturlig at folk kobler av. Mitt inntrykk er at de mest ivrige holder ut, mens de som er sånn delvis med er i ferd med å miste interessen. Det er en ekstremt spennende utvikling, sier han til Kampanje.

- Men det er ikke sikkert dette var gode medlemmer av Facebook i utgangspunktet, legger han til.

- Facebook vil fortsatt være et viktig medium, men vi ser at det krever mye av folk å være med i forhold til for eksempel tv. Barrierene må slipes ned, enten ved at folk kobler av eller at man finner smartere måte å integrere dette inn i maskinene. Jeg synes dette er et sunnhetstegn, fordi det betyr at vi kan roe oss litt ned. Facebook er bare enda en mediekanal, og det kommer stadig nye ting. All teknologi går i bølger.

LES ALLE KOMMENTARENE I DEBATTFORUMET NEDERST I ARTIKKELEN! SKRIV DIN MENING.

Pensjonerer ikke Facebook
Digital leder i Gambit Hill & Knowlton, Marius Myhrvold, tror imidlertid ikke fallet er begynnelsen på en trend.

- Vi observerte et lignende stup i 2008. På en måned forsvant det rundt 50.000 norske brukere, da var det i overkant 1 million nordmenn på Facebook. Mange trodde da at veksten ville flate ut – men dagens brukertall på 2 millioner sier vel sitt. Jeg ville vært forsiktig med å pensjonere Facebook - eller slå fast at vi har fått et trendskifte, kun basert på annonsetall, sier Myhrvold til Kampanje.

Espen Grimmert, gründer av Klokere.no og tidligere markedsdirektør i Aftenposten og Eniro, mener det finnes flere alternative årsaker til fallet.

- Det har vært veldig mange profiler på Facebook som ikke har representert mennesker. Det er bedrifter og organisasjoner som har registrert seg med en personprofil, og dermed brutt reglene. Nå er det flere som kan reglene, slik at det er færre falske profiler. Jeg tror ikke endgangen i antall mennesker er like stort som 100.000, sier han til Kampanje.

Benekter brukertap
Han tror også Facebook, som andre nettmedier, vil oppleve en nedgang i aktivitet når det går fra vår til sommer.

- En tredje forklaring er at det alltid har vært folk som har testet ut Facebook, men som finner ut at det ikke er noe for dem. Når det nå er færre nye brukere å ta av, er det naturlig at bruken bremser, sier han.

- Har Facebook lagt brukertoppen i Norge bak seg?

- Hovedoppgaven deres nå er å gjøre de tallene de har for antall brukere enda mer troverdig for annonsørene. De bommer fremdeles på hvor gamle mange er og hvor de bor. Jeg synes Facebook skal være godt fornøyd om de har 2,5 millioner brukere om etr år. Og fra annonsørenes øyne vil de ha en enda mer verdifull brukermasse dersom de er flinkere til å til å gi riktig informasjon om brukerne sine.

Facebook benekter på sin side at de mister brukere:

- Fra tid til annen leser vi saker om at Facebook mister brukere i enkelte regioner. Noen av disse rapportene henter data fra annonseverktøyene våre, som gir grove anslag over hvor mange brukere Facebook-annonsene når, men som ikke er skapt for å kartlegge den generelle veksten til Facebook, sier selskapet ifølge BBC.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.