...
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Canal+ kjøper norsk fotball

Canal+ kjøper betal-tv-rettigheter til Tippeligaen. TV 2 er blitt utspilt.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 21.06.2011 kl 16:47 Oppdatert 22.06.2011 kl 07:21

Tips en venn på e-post:

ARTIKKELEN OPPDATERES. KAMPANJE KOMMER MED MER!

Tidligere i dag ble kjent at MTG-eide Viasat har forlenget rettighetsavtalen for Champions League med Det europeiske fotballforbundet (UEFA). I ettermiddag kan imidlertid Norges Fotballforbund presentere nyheter som ryster TV 2.

For gjennom rettighetsselskapet Fotball Media er visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen for perioden 2013-2016 solgt til betal-tv-kjempen Canal+. Det innebærer at Canal+ har sikret seg betal-tv-rettighetene til seks Tippeliga-kamper per runde i avtaleperioden for visning på tv, IP-tv, web og mobil. Rett foran nesen på vantro og fullstendig utspilte TV 2-sjefer.

Etter det Kampanje forstår skal Norges Fotballforbund informert dagens rettighetshaver, TV 2, om beslutningen i ettermiddag. Toppledelsen i TV 2 skal være sjokkert over avgjørelsen til Fotballforbundet. Etter at TV 2 sikret seg rettighetene til norsk toppfotball, har tv-konsernet satset stort på fotball som en del av sitt betal-tv-tilbud.

Nå er det Bonnier-eide Canal+ som skal sende norsk eliteserie på betal-tv fra og med 2013. For Canal+ er dette en betydelig revansje etter at betal-tv-kanalen, hvor også norske Telenor er inne på eiersiden, i fjor tapte rettighetene til Premier League i et kappløp med nettopp TV 2.

De øvrige tippeligakampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

- Vi ønsker attraktivt innhold på Canal+, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for Canal+ i Norge, Steinar Brændeland i en pressemelding.

-Vi er glade for å kunne tilby våre seere det beste fra Tippeligaen. Sterke lokale sportsrettigheter er en viktig suksessfaktor i alle land der CANAL+ har virksomhet, sier Kleberg.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Fotballpresident Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) er glad for at en ny langsiktig avtale er på plass.

-Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier Hallén.

På forsiden nå


...

50 må gå i Aller

I dag har Aller Media varslet de ansatte om at mediekonsernet skal kutte 50 årsverk i løpet av 12 måneder. - Vi må redusere kostnadsnivået med mellom 80 og 90 millioner kroner, sier toppsjef Roger Hansen til Kampanje.

...

Tøffere for DN

Dårlig start på året for Dagens Næringsliv. Nå går reklamesalget tilbake både på nett og papir.

...

Journalistleder slår tilbake

- Det er en moralsk og økonomisk avgrunn mellom journalistene som utfører samfunnsoppdraget og medieeierne, som henter ut fortjeneste i bøtter og spann, mener lederen i Norsk Journalistlag (NJ).

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.