...

TVNorge lanserer ny tv-kanal

TVNorge-familien fortsette å vokse. Nå lanseres en ny kanal som retter seg spesielt mot voksne.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 26.10.2011 kl 07:12 Oppdatert 26.10.2011 kl 14:37

Tips en venn på e-post:

De siste årene har TVNorge utvidet sin kanalportefølje ved å slippe nisjekanalene Fem og Max, henholdsvis kvinnekanalen Fem og mannekanalen Max. I dag kan TVNorge og toppsjef Harald Strømme varsle at voksenkanalen Vox går på luften i januar 2012.

Strømme forklarer bakgrunnen for den nye satsingen slik:

- Både blant seere og annonsører er det en stadig økende interesse for kvalitetsunderholdning beregnet på de som ikke lenger definerer seg som ungdommer. Mens NRK kjemper mot forgubbing, klarer de kommersielle kanalene i større grad å tiltrekke seg yngre seere. Vi mener nå at erfarne tv-seere må få et enda bredere kommersielt tilbud, sier TVNorge-sjef Harald Strømme om hvorfor mediehuset nå også ønsker å rette seg mot det mer erfarne seermarkedet.

Kanalen blir slik, ifølge TVNorge-sjefen:

- Vox skal først og fremst henvende seg til seere i målgruppen 30+. På menyen står nye og gamle klassikere, britiske serier, krim, talkshow, humor og filmer. Vox skal være en bred kanal for den viderekomne tv-seeren, som føler seg voksen, enten hun er 32 eller 58, sier Strømme.

Eneste målgruppe som vokser
Blant norske tv-seere er målgruppen 30-59 år den eneste som øker tv-seingen i år. Mens målgruppen 12-29 så langt i år har brukt 130 minutter på tv i døgnet, har målgruppen 30-59 brukt hele 174 minutter foran skjermen. Det er 33 prosent mer enn de under 30. Det byr på muligheter, men bør også føre til et øyeblikks selvransakelse i det kommersielle tv-markedet, mener Strømme.

- Til tross for statistikken, og til tross for at modne seere er en voksende og svært kjøpekraftig målgruppe, er det nettopp denne gruppen som har vært gjenstand for minst oppmerksomhet blant de kommersielle tv-aktørene, påpeker TVNorge-sjefen.

- I andre tv-markeder ser vi at trenden er i ferd med å snu. Både i Danmark og Sverige har liknende kanaler opplevd suksess. Også amerikanske tv-kanaler går i større grad i denne retningen, forteller Strømme.

Dette skal Vox sende
Allerede i dag har kanalen sikret seg rettighetene til suksessen The Borgias, en påkostet historisk dramaserie med Jeremy Irons i hovedrollen (CBS Studios International).. BBC-fenomenet The Hour, med Ben Whishaw og Dominic West fra kritiker- og publikumsfavoritten The Wire står også på programkartet til Vox.

- The Hour hadde premiere på BBC i juli og BBC America i august, og har allerede rukket å bli en kultserie. Kritikerne hyller serien som den nye Mad Men, sier Strømme.

Vox har også sikret seg western-dramaet Hell on Wheels, den nye Showtime-hiten Shameless og mer kjente konsepter som talkshowkongen David Letterman (CBS Studios International). Vox blir også det nye hjemmet for sesong fem av Mad Men, Emmy-vinner for beste serie fire år på rad.

- Vox skal by på moden kvalitetsunderholdning som ofte ikke får plass på de store, kommersielle kanalene. Vox er ikke for nybegynnere, smiler Strømme.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.