...
Direktøren for det hele: Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen har snakket varmt om behovet for konsolideringer i det norske mediemarkedet lenge. A-pressen har lenge luktet på konkurrenten Edda Media og en avtale om kjøp kan være på trappene. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

- A-pressen byr 1,6 milliarder for Edda

Mecom er i samtaler om salg av Edda Media til A-pressen for 1,6 milliarder kroner. Flere budgivere skal være interessert i det norske medieselskapet.

Redaksjonen, Kampanje
Publisert 21.11.2011 kl 07:37 Oppdatert 21.11.2011 kl 08:32

Tips en venn på e-post:

Samtalene mellom Mecom og A-pressen har kommet et godt stykke og en avtale kan bli kunngjort innen de neste to– fire ukene, ifølge Financial Times. Mecom skal også ha fått konkurrerende bud på Edda Media fra flere andre aktører, skriver den britiske avisen

Ifølge Financial Times skal A-pressen ha lagt inn et bud på 1,6 milliarder kroner. Også Dagens Næringsliv meldte lørdag at A-pressen er i forhandlinger om kjøp av Edda Media.

- Jeg vil ikke kommentere denne typen spekulasjoner, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen til DN.

Også konsernsjef Karl Gunnar Opdal i Edda Media er taus.

- Vi har hatt denne typen spekulasjoner regelmessig de siste to årene, sier Opdal til DN.

De siste årene har spekuasjonene om et salg av Edda Media florert. Da Kampanje i desember i fjor avslørte at A-pressen kunne være på vei ut av TV 2 til fordel for den svenske mediegiganten og Telenor-vennen Bonnier, og senere avdekket planene om en nordisk tv-gigant, ble et salg av Edda Media til A-pressen vurdert som en del av dette store puslespillet.

Selv om Edda Media er blitt betraktet som en av de heteste oppkjøpskandidatene i det norske mediemarkedet, avviste konsernsjef Karl Gunnar Opdal overfor Kampanje tidligere i år at mediekonsernet er i spill.

- Edda Media er ikke til salgs. Vi har en ambisjon om å være aktive i konsolideringen i det norske mediemarkedet, og det er en strategi som støttes av vår eier Mecom, sa Opdal til Kampanje i mars.

Edda Media omfatter 36 norske lokalaviser, deriblant Drammens Tidende og Haugesunds Avis. I fjor hadde selskapet en omsetning på 2,1 milliarder kroner og et driftsresultat på 129 millioner kroner.

Mecom ble grunnlagt av David Montgomery. Han forlot selskapet i januar da en gruppe aksjonærer gjorde opprør mot ham. Et mulig salg av Edda Media kan skje bare tre måneder etter at Tom Toumazis overtok som toppsjef i selskapet. Mecom har en gjeld på 302 millioner euro og aksjekursen har falt med 45 prosent de siste seks måneden, skriver Financial Times.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.