...

Edda-redaktør: - Rart med A-pressen

Edda Media og A-pressen har kjempet som hund og katt i det norske lokalavismarkedet de siste årene. Nå skal A-pressen være i ferd med å kjøpe selskapet.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 21.11.2011 kl 14:30 Oppdatert 22.11.2011 kl 07:33

Tips en venn på e-post:

Samtalene mellom Mecom og A-pressen skal ha kommet langt på vei og en avtale kan bli kunngjort i løpet av de neste to-fire ukene. I en pressemelding mandag morgen bekrefter nå Mecom at det pågår en prosess rundt salget av det norske mediekonsernet.

- Vi er kjent med det som skjer, men kan verken kommentere eller gi vurderinger av spekulasjonene. Men i tre år har vi levd med denne type spekulasjoner så sånn sett er det ikke noe radikalt nytt i dette, sier konserndirektør for informasjon og samfunnskontakt i Edda Media, Stig Finslo, til Kampanje.

Selv om spekulasjonene rundt et mulig salg av Edda Media nærmest har hengt ved selskapet siden det endte opp hos det britiske selskapet Mecom, er det nå første gang det bekreftes fra London at det pågår en prosess. En av interessentene skal etter sigende være A-pressen og toppsjef Thor Gjermund Eriksen.

I Mecom sentralt skal man imidlertid, etter det Kampanje kjenner til, ha ønsket å nyansere bildet og prosessen slik den er fremkommet i norske og internasjonale aviser.

- Eiere kommer og går
En som har levd lenge med slike spekulasjoner er ansvarlig redaktør i Edda Media-avisen Fredriksstad Blad, Erling Omvik. Helt siden avisen i sin tid ble kjøpt opp av Orkla, har Omvik har holdt styr på de redaksjonelle troppene i plankebyen.

- Jeg har jo vært med lenge og var med da avisa stod på egne ben og ble solgt til Orkla og deretter til Mecom. Jeg pleier derfor å si at eiere kommer og går, men Fredriksstad Blad består. Samtidig synes vi det er spennende å følge utviklingen nå som det er blitt kjent at A-pressen har meldt sin interesse, sier Erling Omvik, ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad, til Kampanje.

Omvik har også erfaring med A-pressen, dog ikke som eier, men som konkurrent.

- Edda og A-pressen er to mediekonsern som har kjempet en ganske tøff kamp, sier Omvik.

Omvik sier at det føles både «rart og merkelig» at A-pressen eventuelt skal ta over. Gjennom Østfold-avisene Sarpsborg Arbeiderblad, Smaalenenes Avis, Moss Dagblad og Halden Arbeiderblad har Omvik fulgt A-pressen på motsatt banehalvdel.

- Tror på Eriksen
Tettest på kroppen har han merket konkurransen mot Demokraten i hjembyen Fredriksstad.

- Vi har kjempet en knallhard kamp mot Demokraten i Fredriksstad så rent følelsesmessig er det en litt rar og merkelig tanke at vi skal bli eid av A-pressen. Det er uvant, men ikke skremmende. Det har rent mye vann i Glomma opp gjennom årene og uansett hvem man er eid av så er det de samme økonomiske kravene som gjelder. Jeg synes Mecom har vært en mer spennende eier enn det man kan få inntrykk av på utsiden, men jeg har også tro på Thor Gjermund Eriksen. A-pressen er ikke verdens undergang, sier Omvik.

- Skjer det noe nå?

- Jeg tror det vil bli en rimelig rask avklaring. Mecom har bekreftet at det er en prosess og det har de aldri gjort før. Jeg håper at det ikke drøyer, da det med slike prosesser ofte blir uro og manglende fokus, sier Omvik.

- Bølger av spekulasjoner
Også i Haugesunds Avis har ansvarlig redaktør Pål A. Berg levd med spekulasjonene om et salg av Edda Media i flere år.

- Det kommer bølger av spekulasjoner med jevne mellomrom og nå er det en ny bølge. Men det er en forskjell og det er at Mecom har bekreftet at det er interessenter og det er ny situasjon, sier Berg til Kampanje.

Berg sier han ikke kan kommentere konkret på hvem det kan være snakk om som står klare til å kjøpe.

- Men det er store bevegelser i mediemarkedet både i forhold til hva som skjer både i Adresseavisa og TV 2. Det flere store konstellasjoner i bevegelse så dette er spennende. På generelt grunnlag tror jeg nye konstellasjoner vil frigjøre energi i dette markedet, sier ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Pål Berg.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.