...

SBS Radio kjøper Radio Metro-kanal

SBS Radio og toppsjef Bente Klemetsdal får endelig tak i den gjeveste lokalradiokonsesjonen i Bergen. Dermed kommer jula tidlig til SBS-kanalen, Radio 1 Hits.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 22.12.2011 kl 11:57 Oppdatert 23.12.2011 kl 13:35

Tips en venn på e-post:

Nyhetene fortsetter å trille ut av radiohatten og denne gangen er det SBS Radio Norge som har kjøpt og overtatt en lokalradiokonsesjon i Bergen. SBS Radio-topp Bente Klemetsdal har inngått avtale med Svein Larsens investeringsselskap 21st Venture AS om overtakelse av Radio Metros lokalradiokonsesjon i Bergen og Medietilsynet har godkjent overtakelsen.

Ifølge SBS Radio skal radiokonsernet benytte denne konsesjonen til å styrke merkevaren Radio 1 Hits i Bergen.

- Nå får Radio 1 Hits en langt bedre dekning i Bergen og omegn. I tillegg får vi muligheten til å sende radio døgnet rundt. Ja, for Radio 1 Hits og SBS Radio er dette en stor dag, sier administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio til Kampanje.

Radio-selskapet SBS Radio har i dag merkevarer som Radio Norge, Radio 1 Hits og The Voice.

Salgssamarbeid sprakk
Tidligere i dag ble det kjent at SBS Radio og Radio Metro brøt salgssamarbeidet knyttet opp mot det nasjonale annonseproduktet «Radio Norge+» og Radio Metro begrunnet bruddet med at kanalen ønsket å tone ned fokuset nasjonalt og heller konsentrere seg om radiolyttingen på Østlandet.

- Vi følger lytterne på Østlandet og har frekvenser oppover mot skistedene og badestedene. Det er også enklere å drive business når du kan sette deg i bilen å kjøre til kundene dine, sa salgsdirektøren i Radio Metro, Rune Remøy, til Kampanje tidligere i dag.

Dermed åpnet det seg en sjanse for SBS Radio som nå kjøper Radio Metros lokalradiokonsensjon i Bergen, en by SBS Radio har hatt godt grep om før de tapte flere storbykonsesjoner for noen år siden.

- Hva betaler dere 21st Venture og Radio Metro for denne konsesjonen?

- Det ønsker vi ikke å kommentere, sier kommunikasjonsdirektør i SBS Radio, Tommy Gaustad.

Øker i Bergen
For Radio 1 Hits betyr kjøpet at kanalen nå får sende radio døgnet rundt da konsesjonen som ble tildelt 21st Venture ved forrige konsesjonstildeling var av typen 24/7. Dette gjorde at deres kanal Radio Metro kunne sende døgnet rundt. SBS Radio fikk ikke en tilsvarende konsesjon den gangen, men måtte i stedet dele sendernett med flere andre lokalradioer i Bergen.

Nå er derimot Radio 1 Hits klar for en ny og lengre hverdag, med enda bedre dekning i Bergen. Med over 82.000 ukentlige lyttere i Bergen og en ny og bedre konsesjon mener toppsjef Bente Klementsdal at forutsetningene for å lykkes på Vestlandet blir og Bergen blir enda bedre.

- Selv med svakere distribusjon enn konkurrentene har Radio 1 Hits beholdt sin posisjon som den største lokalradioen og over 82.000 lyttere. Derfor håper vi denne konsesjonen skal gi oss ytterligere fremgang. Radio 1 Hits satser for fullt i både Bergen og Oslo. Vi er på offensiven i begge byer, sier Bente Klemetsdal.

På forsiden nå


...

Ber journalistene vurdere egne lønnskrav

Norsk journalistlag (NJ) krever at medielederne utviser moderasjon, men får ingen løfter om det. - Gjør selv det dere ber andre om å gjøre, svarer sjefen i mediekonsernet som gir ut Dagens Næringsliv.

...

Seks nye til Starcom

Seks nyansatte sjekker inn hos Starcom.

...

- TV 2 burde tatt den helt ut

Rune Møklebust i NRK mener det er bra at kommersielle kanaler kaster seg over sjangeren sakte-tv.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.