...
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Canal+ kjøper mer norsk fotball

Betal-tv-kanalen Canal+ starter sin satsing på Tippeliga allerede i år. Overtar nett-tv-rettighetene til TV 2, og prisen har gått opp ytterligere.

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger Profil E-post
Publisert 28.02.2012 kl 15:17 Oppdatert 29.02.2012 kl 12:13

Tips en venn på e-post:

Canal+ kjøper mer norsk fotball og nå overtar betal-tv-kanalen igjen rettighetene fra TV 2. I fjor sommer kjøpte den nordiske betal-tv-kanalen overraskende rettighetene til seks av åtte Tippliga-kamper foran nesen på dagens rettighetshaver TV 2. Og det uten at TV 2 en gang fikk by på Tippeliga-produktet. Prisen var på snaue 1,1 milliarder kroner.

- Vi har fått muligheten til å kjøpe internettrettighetene som TV 2 hadde tidligere, sier administrerende direktør i Canal+ Norge, Steinar Brændeland, til Kampanje.

- Har det ligget noen føringer i den store avtalen fra i fjor sommer som åpnet for dette?

- Den åpnet opp for mulighetene. Mer konkret kan jeg ikke være, sier Brændeland.

For i avtalen med Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball fra i fjor sommer, lå det web-rettigheter først fra 2014. Med dagens avtale fyller Canal+-sjefene Johan Kleberg og Steinar Brændeland tomrommet frem til den store fotballsatsingen skjer i 2013 på betal-tv-siden, med web-fotball både i 2012 og 2013.

- Vi fortsetter vår satsing på lokal sport og er meget fornøyde med å ha sikret oss rettigheter til norsk fotball allerede fra kommende sesong. De norske fotballrettighetene blir også viktige i vår fremtidige satsing på de ulike tekniske plattformene, sier Johan Kleberg, administrerende direktør for Canal+ i Norden.

Kanalen skal tilby sitt nett-fotball-produkt på sin egen betal-tv-plattform på nett, C Sports.

- Vi har all norsk fotball fra 2012 på internett for enheter, pc, mobil og mediebrett, sier Brændeland til Kampanje.

Raskere på banen
Betal-tv-selskapet kjøper rettighetene fra fotballens salgsselskap Fotball Media. Frem til i dag er det TV 2 som har sittet på disse rettighetene som så langt har vært ikke-eksklusive. TV 2 delte disse rettighetene en periode med Schibsted-avisene VG og regionavisene Aftenposten, Bergens Tidene, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Schibsted fikk imidlertid aldri noe sving på betal-tv-fotballen på nett og trakk seg ut av avtalen etter to år.

- Det har gått en stund siden disse rettighetene lå ute hos Schibsted-avisene og teknologien har også kommet et langt stykke videre. Vi føler oss trygge på dette gjennom det vi har erfart selv. Dette er et svært spennende område for oss og vi vet også at TV 2 Sumo har hatt bra suksess med produktet, sier Brændeland.

I tillegg kommer også web-tv-rettighetene til Canal+ til å være mer eller mindre eksklusive - med unntak av kampene TV 2 har rettighetene til de neste årene.

- Det er riktig. De er ikke 100 prosent eksklusive i 2012. De kampene TV 2 fortsatt har, kan TV 2 vise i sine egne kanaler. Men for oss er dette en fantastisk «lead-in» til vi starter opp med tv-produktet, sier Brændeland.

Over 50 mill. i året
Prisen Canal+ betaler er ikke kjent, men etter det Kampanje kjenner til har web-tv-rettighetene vært priset til rundt 50 millioner kroner i året i de foregående avtaleperiodene. Sannsynligvis er prisen steget enda mer.

- Det vil jeg ikke kommentere, men i motsetning til TV 2 så kommer vi til å ha en mer distribusjonsvennlig tilnærming. Vi ønsker å gjøre det sammen med våre distribusjonspartnere, sier Brændeland.

Canal+ sitter dermed på rettighetene til Tippeligaen på web for perioden 2012 til 2016 og betal-tv-fotballen fra 2013 til 2016. I tillegg har kanalen også sikret seg rettighetene til cupen, Toppserien og landskamper for sesongene 2012 og 2013, samt Adeccoligaen i perioden 2012-2016. Brændeland mener tilbudet av norsk fotball vil passe inn i selskapets øvrige fotballtilbud.

- Vi tilbyr toppfotball fra noen av de viktigste fotballnasjonene, og lokal fotball vil komplettere vårt tilbud. Canal+ kan med de nye rettighetene tilby over 1500 fotballkamper i året direkte fra de store fotballnasjonene, sier Steinar Brændeland i Canal+ i Norge.

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.