...
Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Eriksen: - Dette er veldig positivt

A-pressen-sjef Thor Gjermund Eriksen tror høringsrunden om det omstridte Edda-kjøpet vil ende med at Medietilsynet godkjenner sammenslåingen. - Vi gleder oss over Medietilsynets foreløpige vurdering, sier Eriksen til Kampanje.

Erlend Fossbakken
Erlend Fossbakken Profil E-post
Publisert 02.03.2012 kl 10:03 Oppdatert 02.03.2012 kl 16:38

Tips en venn på e-post:

I dag ble det klart at Medietilsynets foreløpige vurdering av A-pressens kjøp av Edda Media strider mot de regionale eierskapsbegrensningene, men ikke de nasjonale grensene.

Dette mener konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen er en gledelig nyhet.

- Dette er veldig positivt. For det første slår Medietilsynet fast at kjøpet ikke skaper problemer i forhold de nasjonale begrensningene og treaktørprinsippene. Medietilsynet er tydelige på at vi ikke får en for stor andel av det nasjonale avisopplaget og vi synes det er veldig positivt at de fastslår dette nå. Nå kommer ikke dette som en overraskelse på oss i A-pressen, for de nye opplagstallene viser jo hvordan vi vil stå i forhold til de nasjonale begrensningene og treaktør-bestemmelsene, sier Eriksen til Kampanje.

- Uenig
Medietilsynet har i høringsnotatet foreløpig kommet til at A-pressen etter oppkjøpet av Edda Media får en betydelig eierstilling i medieregionene øst og vest for Oslofjorden. A-pressen vil da eie 14 av 17 aviser i medieregionen Østviken, og 23 av 29 aviser i medieregionen Vestviken, det tilsvarer henholdsvis 87,6 og 73,6 prosent av avisopplaget i regionene. Etter medieeierskapsloven vil det foreligge en betydelig eierstilling regionalt ved en kontroll av 60 prosent eller mer av det totale avisopplaget i regionen.

Her kan du lese Medietilsynets høringsnotat om A-pressens Edda-kjøp

At Medietilsynet i en foreløpig vurdering mener A-pressens oppkjøp av Edda er i strid med de regionale begrensningene i eierskapsloven, kommenterer Eriksen slik:

- Medietilsynet viser til at vi er over de regionale grensene i medieregionene Østviken og Vestviken. Vi er selvsagt uenig i at det gir grunnlag for inngrep. Men nå skal vi diskutere dette med Medietilsynet fremover og høringsrunden er en helt normal del av saksbehandlingen av slike kjøp. Jeg legger merke til at Medietilsynet redegjør fornuftig om avgrensningene og betydningene av regionengrensene. Vi og andre vil delta i det som blir en reell og åpen høringsrunde før konklusjonen kommer til våren, sier Eriksen.

Når Kampanje spør om han ser lyst på utsiktene for en endelig godkjennelse av storkjøpet, ler konsernsjefen.

- Det er vel ganske åpenbart at vi har tro på en positiv konklusjon i og med at vi før jul kjøpte Edda. Hadde vi ikke hatt troen på at dette kjøpet vil bli godkjent av myndighetene, så hadde vi aldri gjennomført det. Men dette er en stor transaksjon og da er det åpenbart at det blir diskusjoner rundt vårt kjøp av Edda. Nå har vi fått en åpen og god saksbehandling og høring, sier Eriksen.

Sa blankt nei til Media Norge
Til tross for at Medietilsynet i en foreløpig vurdering mener oppkjøpet er i strid med de regionale bestemmelsene i Medieeierskapsloven, kan A-pressen og Eriksen finne trøst og håp i historien om Media Norge. Medietilsynet fastslo i 2007 at den store avisfusjonen var i strid med både de nasjonale og regionale eierskapsbegrensningene. Men i februar 2008 ble Medietilsynets vedtak satt til side av Klagenemnda for eierskap i mediene og Media Norge-fusjonen ble godkjent, med forutsetning om at Schibsted solgte seg kraftig ned i Polaris Media.

Les også: Vant kampen om Media Norge

På forsiden nå


...

Hallberg med Big Brother-comeback

Lasse Hallberg er tilbake i sjefsstolen når TVNorge-kanalen Fem skal sende «Big Brother» til høsten. - Jeg tror folk begynner å gå lei av dagens konstruerte «parrings-tv», sier Hallberg.

...

Kampanje ønsker god påske!

Vårt påskeegg til leserne inneholder en aldri så liten quiz.

...

Mest lest på Kampanje.com

Trenger du et avbrekk i påsken? Sjekk listen med de ti mest leste sakene på Kampanje.com i første kvartal.

Tips oss

e-post: kampanje@kampanje.com
Telefon: 22 33 31 00

Kontakt oss

Telefon: 22 33 31 00
e-post: kampanje@kampanje.com
Post- og besøksadresse: Kampanje Forlag
Prinsens gate 22, 0157 Oslo
Org.nr: 993 924 539

Redaksjon

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Knut Kristian Hauger
Redaksjonssjef magasin: Hilde Nyman
Journalist: Erlend Fossbakken
Journalist: Dag Robert Jerijervi
Om redaksjonen

Annonse

Nina Gade Tenvik: 91 37 67 76
Maja Vuleta Babic:46 80 71 89

Om annonsering

Redaktøransvar
Redaktøransvar
Innholdet i utskriften er vernet etter åndsverklovens regler.
Utskriften er kun til privat bruk og kan ikke benyttes på annen måte.
Kopiering eller spredning av innholdet krever avtale med rettighetshaver eller Kopinor.